« Nog een keer Ed | Hoofdmenu | Weinig moeite voor Matt »

Kroniek en analyse Giebels

Commanderij3 Het is een jaar geleden dat het conflict van de Gemertse docent Giebels met zijn werkgever, het Commanderij College in Gemert, bijna dagelijks in het ED stond. Ik heb in een kroniek (klik hier) beschreven hoe het Eindhovens Dagblad van dag tot dag heeft gereageerd op de gebeurtenissen rond de geschorste leraar. In dat stuk noem ik ook de koppen van artikelen die in onze krant hebben gestaan. Voor wie een specifiek artikel zoekt, is dat via Google terug te vinden.

Historicus J. Swaen heeft allerlei publicaties over Giebels (waaronder ook de onze) op een rij gezet. Dat is handig voor wie het eens achter elkaar wil nalezen. Ze staan ook letterlijk onder elkaar. De analyse van onderwijskundige Ad Maas uit Leende is ook de moeite waard. Hij heeft die op internet geplaatst onder zijn Bureau voor Publiciteit. Hij ziet de kwestie Gemert vooral als een lokaal voorbeeld met landelijke importantie.

Verslaggeefster Pauline Veen van EenVandaag heeft destijds aan Gemert een item op haar weblog aan gewijd. Zij gaat ook in op het - wat zij noemt - koningsdrama in Gemert. In haar stuk staan ook aardige links naar artikelen.

Posted by Patrick Wiercx on oktober 7, 2008 at 04:39 nm | Permalink

TrackBack

TrackBack URL van dit bericht:
https://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834242a3b53ef0105351f3d73970c

Listed below are links to weblogs that reference Kroniek en analyse Giebels:

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.