5e en laatste dag:

Alle voorgaande dagen was een opbouw voor deze dag. We hebben negatieve en positieve aspecten gehad en we hebben een idealistische manier bedacht om de problemen op te lossen.  Iedereen kon hierbij ideeën voor projecten neerleggen, daarna werden de besten eruit geplukt. 

Elk project werd bij een tafel neergelegd waarbij iedereen aan kon schuiven en bedenken hoe dit project te realiseren. Er waren bijvoorbeeld ideeën voor enkele Youth Exchanges en Training Courses in verband met Talent Development. Dit project idee werd met een (niet vaststaande) datum gepresenteerd. Na elke presentatie werden er vragen over gesteld en werd gekeken welke landen aan dat project mee wilden doen. Ik had hierin de eer om een Youth Exchange te presenteren met als onderwerp het combineren van freestyle sporten. Dit zou behalve het idee van de youth exchange gedachte ook een mogelijkheid zijn voor emergentie van freestyle sporten.

Een Jongerenwerker uit Eindhoven had het idee voor een Training Course. Dit event zal ook als eerste georganiseerd worden en hier krijgen we later dit jaar nog meer over. Dit was ook de bedoeling van deze seminar. Om jongerenwerkers door heel Europa te verbinden en nieuwe internationale projecten te vormen. Alleen al aan de hand van deze 2 voorbeelden denk ik dat dit project geslaagd is.

Voor mijzelf denk ik ook dat dit project geslaagd is.  Mijn visie en denkwijze is zeker wijder geworden en dit gaat mij zeker helpen in de beoordeling die ik heb in mijn visie over onder andere Eindhoven.  En met deze laatste gedacht rond ik m’n weblog af.

Terveiset Suomen

(groeten uit Finland)

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 30, 2012 at 10:44 nm | Permalink | Reacties (1)

De 4e dag:

In de afgelopen dagen hebben we gehad over de positieve en negatieve aspecten van elk land. Nu gingen we het hebben over de stap naar verbetering en kunnen we bijvoorbeeld van de positieve aspecten gebruik maken in andere landen.

Hierbij hoorde een leuke opdracht. We moesten een superheld verzinnen die de problemen van het van te voren verkregen onderwerp moest bevechten.  Dit was om een geïdealiseerd plan te kregen over hoe een probleem aangepakt moest worden. De 5e dag gaan we het plan realistischer maken.

Hiervoor hadden we een presentatie over de verschillende vormen van educatie( formeel, non-formeel, informeel). Dit ging over hoe Youth in Action op non-formele wijze te werk ging met de jongeren.  Hierin kwam sterk naar voren dat non-formele educatie heel goed werkt als iemand zich niet kan vinden in de formele educatie.

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 29, 2012 at 11:17 nm | Permalink | Reacties (0)

De 3e dag:

In tegenstelling tot de 2e dag, ging de 3e dag over de positieve aspecten van elk land. Bijvoorbeeld, wat verschillende landen doen tegen jeugdwerkloosheid. De positieve dag was de tegenhanger van de negatieve dag. Hierbij veranderde de hele gedachtegang en we hadden het alleen nog over initiatieven en de projecten die worden georganiseerd.  We zagen dat het in Nederland relatief heel goed gaat ( we hadden heel veel positieven punten). Ik zelf had die dag ook een presentatie. Deze presentatie ging natuurlijk over mijn jeugdvisionairschap, maar ook over de projecten van Dynamo Eindhoven.

Deze dagen inspireerde de meeste leden om de energizers ook in eigen land te gebruiken. Het doet me goed om te zien dat iedereen echt los komt van formele discussies na zulke energizers. Natuurlijk hadden we een kleine rondtrip in de lokale omgeving. Daarna hadden we een diner in de stad Turku.

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 26, 2012 at 08:49 vm | Permalink | Reacties (0)

De 2e dag:

Het hele leuke van dit congres, omdat er heel veel jongerenwerkers zijn, is dat er veel energizers worden gedaan. Zo zie je hoe er met jongeren wordt gewerkt in verschillende landen. Tussen de discussies en presentaties door wordt er elke keer een leuke energizer gedaan. Dit is meer een informeel congres, maar dat maakt het ook wel heel gezellig.


We begonnen de dag met energizers, hierna werd er door een aantaal jongeren werkers gepresenteerd. Deze presentaties gaan over de projecten die ze hebben in hun eigen land en wat voor organisaties er zijn. Het programma van de dag ging vooral over de negatieve aspecten van het land. Wat er fout gaat en waarom er veel jeugdwerkloosheid is. Zo’n onderwerp begint vaak met een presentatie van een professional en daarna splitsen we de groep op in groepjes van 5 of 6 mensen. Met deze groepjes proberen de besproken onderwerpen voor elk land aan te kaarten. Bijvoorbeeld, de werkgelegenheid voor hoger opgeleide jongeren. We zagen dat in de landen Hongarije, Bulgarije en Litouwen dat er te veel studenten slagen, omdat de overheid de universiteiten geld gaf voor elke geslaagde student. Dit vormt het probleem dat er veel “hoog opgeleiden” zijn, maar dat er relatief weinig werkgelegenheid is.

In de avond was er een ‘multi-culti’ avond waarbij iedereen hun eigen streekproducten bij zich had. Dit was gewoon om elkaar beter te leren kennen en het is leuk om de streekproducten uit te wisselen. ( Heel Europa houdt van stroopwafels!)

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 26, 2012 at 08:48 vm | Permalink | Reacties (0)

Ilmarinen,

Een lange reis naar het koude Finland. Deze reis begon heel rustig maar uiteindelijk het ging nog maar net goed ondanks de storingen van de NS. Uiteindelijk hebben de vlucht nog op tijd gehaald en de rest van de reis liep veilig en ongestoord.

Maar waarom zit ik nu in Finland en houd ik deze weblog bij?

Er is een ‘congres’ georganiseerd door Youthinaction met als hoofd onderwerp: Vervroegd schoolverlating en jeugdwerkloosheid. Hier wordt overlegd en gediscussieerd over verschillende onderwerpen rondom de jeugd. Ik hoop hieruit veel kennis op te doen over de verschillende jeugd over heel Europa. Ook hoop ik hiermee mijn blik te verwijden om nog beter te kunnen bepalen wat ik denk wat er met o.a. Eindhoven moet gaan gebeuren.

Ik zal dagelijks de weblog bijwerken en een kort verslag uitbrengen wat er die dag is gedaan.
Vandaag (donderdag) was de dag van aankomst en kennismaken. Vanaf morgen (vrijdag)  wordt overlegd en gediscussieerd.

Meer over Jeugdvisionair:
http://stadsvisie2040.nl/
http://www.dynamo-eindhoven.nl/blog/420/sven-bij-de-burgemeester
http://www.dynamo-eindhoven.nl/blog/413/sven-jeugdvisionair

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 23, 2012 at 08:06 vm | Permalink | Reacties (0)

Sven Korving

Sven Korving zit als jeugdvisionair van Eindhoven in Finland. Hij discussieert met collega's uit Europa over onderwerpen die de jeugd aangaan. Hij houdt ons deze week op de hoogte.

Eerder verscheen in het ED een verhaal over Sven. Klik hier om het te lezen.

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 22, 2012 at 07:00 nm | Permalink | Reacties (0)