Leipe Leo is klaar voor de artiestenbeurs

Vandaag (vrijdag) naar het Beursgebouw geweest met de eerste lading materiaal. Hoe heerlijk om alle collega-artiesten weer te zien. Traditiegetrouw weet je dat je ondanks het feit dat je alles op een rolcontainer hebt het toch bijna een uur duurt voordat je op je plek bent, omdat je met iedereen even een praatje maakt, je even moet melden bij de receptie voor badges, polsbandje en parkeerkaart.

De eerste opbouw en mijn verlichting hangen verliep voorspoedig. Daarna terug naar huis omdat ik nog wat kantoorwerk had. Een paar aanvragen beantwoorden en er moest nog een contract voor 18.00 op de bus. Aansluitend heerlijk met mijn vrouw uit eten geweest. Stilte voor de storm.

Butler James foto ED nl Straks een en ander klaarmaken voor het optreden van zaterdagavond in Lichtenvoorde en alvast in de gang de laatste spullen voor de Artiesten en Evenementen Beurs klaarleggen. Het eerste typetje wat ik moet spelen is Butler James die de genodigden mag ontvangen (zie foto). Altijd leuk om te doen.

Zaterdagnacht verwacht ik rond 01.00 u. à 01.30 u. weer thuis te zijn. Meestal kan ik dan nooit gelijk naar bed. Even unwinden. Toch weer niet te laat gaan slapen, want zondag is de Beurs om 11.00 u. open voor publiek, dus wil ik er toch zeker om 10.00 u. zijn en voldoende tijd hebben om de tv nog te installeren.

Via de website van de beurs kunt u kortingskaarten downloaden als u me op de beurs wilt zien. Ik sta in Stand 401. Dat is bij binnenkomst gelijk rechts de trap op. Voor meer informatie over mijn theaterwerkzaamheden kunt u terecht op mijn website


Ik hoop dat u van het lezen van deze blog net zo genoten hebt als ik van het schrijven. Graag tot ziens. Mijn Artiestenbeurs slogan is wederom: Niet verder zoeken….Leipe Leo boeken.

De Ondernemings Raad van LeipeLeo nl

PS. De 7-koppige Ondernemings Raad (zie foto) van LeipeLeo.nl heeft besloten dat toch de Professor de Beurs mag leiden 3 dagen lang.

 

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 7, 2011 at 09:53 nm | Permalink | Reacties (1)

Het ondergeschoven kindje

Cindy augustus 2010 Donderdagavond had ik eigenlijk een avondvullende afspraak, maar die heb ik geannuleerd. Dat gaf een hoop ruimte. Tja en wat gebeurd er dan op zo’n dag: eerst even gauw de hond uitlaten. Mijn 'computermannetje' kwam nog even de definitieve powerpointversie brengen, effe bakkie koffie. Vervolgens naar Jasper de Groot op zijn bedrijf in Geldrop de rolcontainer gehaald, even rondgekeken en… effe bakkie koffie. Toen moest ik er voor zorgen dat ik om 12.00 uur weer thuis zou zijn omdat mijn vriend en oud-studiegenoot Leo, de ontwerper van mijn brochure, (wel zijn vak trouw gebleven) mijn folders kwam brengen enne…. effe bakkie koffie.

Vervolgens heb je met werkzaamheden aan huis en een buitenshuis werkende vrouw (Ans en lief) een aantal taken: (Tip voor een nieuw typetje…Henny 'Huisman') Boodschappen doen, vaatwasser uit- en inruimen, beetje opruimen, aanrecht leeg- en schoonmaken, voor onze zieke dochter Iris naar twee bibliotheken en uiteindelijk naar de boekhandel om het boek te kopen dat ze nodig had. Toen weer gauw de hond uitgelaten en weer verder met de laatste loodjes voor de beurs. De rolcontainer alvast geladen. Stekker aan een snoertje maken, printen, snijden, lamineren, knippen. Wat moet er allemaal mee: Ty-rap, ducktape, ijzerdraad, tang, schaar, nietpistool, plakband, touw etc. etc.

Mimespeler www LeipeLeo nl Mijn vriend de brochureontwerper vroeg me: denk je dat je jezelf verkoopt als je als Professor in je stand staat?……. Dan begin ik weer ernstig te twijfelen.
Het liefst ging ik als mimespeler (foto), dan hoef ik helemaal niets te zeggen.

Eén ding is zeker deze week, de hond Cindy (foto linksboven) is het ondergeschoven kindje, want ik ben deze week nog maar één keer met haar naar het bos geweest. Om het goed te maken een foto in mijn blog.

Tot morgen. Houdoe.


 

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 6, 2011 at 09:42 nm | Permalink | Reacties (0)

Prof.dr.ing. P.A.R.A. van Praag

Zo goed als het me met de powerpointpresentatie afging, zo slecht ben ik thuis in technische aangelegenheden. Ik dacht dit geheel even op cd te branden en in de dvd-loader van mijn tv af te spelen. Niet dus. Lege dvd's gekocht, branden, weer niets. Gebruiksaanwijzing doorgeworsteld, weer niets. Blijkt dat ding geen PP-file te kunnen lezen.

Gelukkig was mijn 'computermannetje' zo aardig om dit op de een of andere manier wèl voor elkaar te krijgen. Heeft ie hem ook nog opgeleukt en er een muziekje ondergezet. Helemaal top! Hoef ik alleen de flatscreen mee naar de Beurs te nemen en kan mijn laptop thuis blijven.

Prof dr ing  P A R A  van Praag Foto 2 (2) In de schuur ben ik nu ook al zover dat mijn desk gebruiksklaar is (zwarte en bordeauxrode stof) evenals het hoge kastje op wieltjes waar het beeldscherm opkomt (bordeauxrood). De constructie dusdanig gemaakt dat het niet om kan vallen of omgestoten kan worden. De flip-over uit zijn verpakking gehaald ter controle, dus vanaf zondag kan ik er 3 dagen tegenaan als Prof.dr.ing. P.A.R.A. van Praag (zie foto).  Professor in de Parapsychologie, Doktor in de Idioterie en Ingenieur in Niveaugezeur. In te zetten voor Presentaties, Intermezzo’s , Fakespeeches en allerhande andere intellectuele prietpraat. Ik heb er nu al zin in.

Het grove voorbereidende werk is klaar, nu het kleinere werk nog.
Mijn nieuwe brochure is ook klaar en dat drukwerk wordt vandaag of morgen thuis afgeleverd. Van De Groot Partyservice mag ik een rolcontainer lenen, dus die moet ik straks ook even ophalen.
Fijne dag vandaag en tot morgen maar weer.

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 5, 2011 at 10:32 nm | Permalink | Reacties (0)

De reclameontwerper herboren

Don Luigi Dominante Nou, het is me weer allemaal gelukt. De Powerpoint-presentatie is klaar. En ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben met het resultaat. Het ontwerpen, lay-outen en vormgeven ben ik nog niet verleerd.

(Ik ben dus niet voor niets op mijn 18de vanuit Bergen op Zoom naar Eindhoven gekomen om op de Grafische School de afdeling Reproduktietekenen te gaan doen om Reclameontwerper/Werktekenaar te worden. Dat heet nu trouwens De Eindhovense School” ).
Ik vond het zelfs ontzettend leuk om te doen, bijna verslavend. In de woonkamer de koffie nog niet op of in gedachten zat ik alweer op kantoor. Ik mag weer een paar dingen van mijn lijstje vinken:

V  Powerpoint-presentatie… klaar
V  Kapper geweest…. klaar
V  Gehuurd kostuum teruggebracht….klaar
V  Flip-over gekocht….klaar

Leipe Aangezien er bij ons thuis binnen niet gerookt wordt, heb ik mijn rookpauzes in de schuur ook nuttig besteed door al in etappes te beginnen met een hoge slanke kast die ik vorig jaar op de Artiesten Beurs heb gebruikt alvast deels van zijn bordeauxrode stof te ontdoen om hem aan te passen aan de flatscreen die er dit jaar op moet komen. (zelfs mijn rookpauzes zijn deze week geen pauzes meer!!!)

Ojee, er moet iets bij op mijn lijstje:          Italiaanse krant kopen!!!
Zaterdag  in Lichtenvoorde  speel ik Butler James, Leipe Leo (foto rechts) en Don Luigi Dominante (zie foto linksboven), een Italiaanse Mafiafiguur en daar heb ik een (redelijk) recente Italiaanse krant bij nodig. Sigaren heb ik nog op voorraad.

Gisteravond heb ik tot 24.00 u. op mijn kantoor gezeten om mijn powerpoint-flop te herstellen. Vandaag ben ik “vroeg” klaar. Het is 22.30 u. Misschien maar even een borrel pakken bij “Balls” mijn stam/buurt/pool-café.

Fijne dag vandaag en tot morgen maar weer.

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 4, 2011 at 10:58 nm | Permalink | Reacties (0)

Powerpointflop

Dorpsgek met lepels+ publiek 2006 (2) Gisteren (maandag) de hele dag druk bezig geweest met de powerpointpresentatie voor op de Artiestenbeurs.
Tussendoor een aantal keren de ontwerper van mijn brochure aan de telefoon en over en weer
e-mailverkeer met hem. De puntjes op de i.

Je zou niet zeggen dat ik ooit reclame-ontwerper ben geweest. Na 20 dia’s klaar te hebben bleek ik er 13 niet opgeslagen te hebben en dus kwijt. Zelfs mijn zoon en mijn “computermannetje” wisten de verdwenen files niet terug te halen. 2011 begint goed, dacht ik nog.
Morgen wordt dan een erg drukke dag. Afspraak met de kapper (de Scrooge-lengte mag er weer vanaf) en even langs “Chantilly” kledingverhuur op de Vestdijk om een gehuurd kostuum terug te brengen.

Mijn Powerpointflop brengt me wel even van mijn à propos. Even aan iets leuks denken… Vorige week had ik een optreden in het Abdijmuseum in Koksijde (B) en ik was er ruim op tijd. De kleedkamer was 2 trappen op. Het was er al erg druk met artiesten en het werd steeds drukker. Een van de leden van een Middeleeuws muziekgezelschap was verbaal extreem druk. Op zo’n moment  ben ik altijd blij dat ik mijn eigen mobiele kleedkamer (foto) bij me heb. Dus struinde ik in no time met al mijn spullen naar beneden, dak omhoog, standkachel aan en na even genoten te hebben van de serene rust heb ik me omgekleed/geschminkt tot Middeleeuwse Dorpsgek (foto). Mobiele kleedkamer (2)

Heerlijk gespeeld die middag en nog genoeg energie voor de lange (2 ½ uur) terugreis. Meer info over de Middeleeuwse Dorpsgek vindt u op:  www.LeipeLeo.nl

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 4, 2011 at 10:29 vm | Permalink | Reacties (0)

Een kijkje in de keuken van een entertainer

Ebenezer SCROOGE Mag ik om te beginnen alle ED gastbloglezers een gelukkig, gezond en zakelijk succesvol 2011 wensen. Deze week gun ik u graag een kijkje in de keuken van een entertainer/animator.

Mijn werk speelt zich deels in huis af:  kantoorwerk, optredens voorbereiden, nieuwe typetjes bedenken en ontwikkelen en deels buitenshuis: optredens door het hele land en af en toe in België, Duitsland en Luxemburg , materiaal en kostuums kopen etc.

Deze week staat in het teken van mijn voorbereidingen voor de Artiesten en Evenementen Beurs in het Beursgebouw in Eindhoven zondag 9, maandag 10 en dinsdag 11 januari 2011. www.aeb.nl  

Zoals gewoonlijk begin ik altijd te laat aan mijn voorbereidingen.  Wat heb ik al (bijna te laat) gedaan en wat moet ik nog doen:
X Aanleveren teksten en foto's voor nieuwe brochure
X Aanleveren teksten en foto's voor nieuwe banner (Scrooge en Prof.dr.ing.P.A.R.A. van Praag)
O Aanschaffen:  Flipover + papierblok om de Professor-act in mijn Stand 401 gestalte te geven.
O Nieuwe actuele foto CD maken om in de Stand af te spelen
O Bedenken op welke hoogte ik de TV zet waarmee ik die hoogte bereik.
O Desk uit de schuur halen en "oplappen"
O Uitnodigingen versturen naar (potentiele) klanten.
O
O

Meestal kan ik op de dag dat ik mijn stand in ga richten ook nog van alles doen, maken , kopen of halen maar aangezien ik zaterdag om 17.00 u. moet vertrekken voor een optreden in Lichtenvoorde moet ik dit jaar alles zorgvuldig voorbereiden omdat ik vrijdags èn alles voor de Beurs klaar moet hebben èn  dit optreden moet voorbereiden.
Genoeg te doen weer.

Tot morgen.

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 3, 2011 at 08:25 vm | Permalink | Reacties (0)