ED Gastblog: Geen mooie afsluiter Paasblues

Het is geen mooie afsluiter geworden van de 20e Paasblues! Tijdens het laatste concert is de bassist van Rootbag overleden aan een hartaanval.

De organisatie wil haar medeleven betuigen aan de familie.

Posted by Eindhovens Dagblad on april 26, 2011 at 10:51 vm | Permalink | Reacties (0)

Met je ogen dicht kon je in Asten de Blues vinden!

=DSC7876-Ralph de Jongh-in de Brouwerij Alle Blues-goden waren Blast weer goed gezind! Gezien het mooie weer en de Paasblues denk ik dat ze boven Asten hebben gehangen en mee gedragen hebben tot zeker voor mij een onvergetelijke dag. Dit is niet omdat ik toevallig in het bestuur zit, maar dit recht uit mijn hart komt. Er zal nog veel over gepraat worden over het optreden van Ralph de Jongh in de Brouwerij en de Mama’s Bad Boys bij café Classics, vanuit het puntje van zijn klompen tot aan het uiterste van zijn kruin perste hij alles wat hij aan blues in zich had en gaf het aan het publiek,wat trouwens een pluim verdient door dat ze zo stil stonden te genieten dat de rillingen soms over je lijf liepen.

=DSCN5653=Mama's Bad Boys -cafe Classics Ralph nog even goedendag zeggen en door richting de Klepel waar de Little Boogie Boy Bluesband zich al aan het nestelen was. Maar ook Mama’s Bad Boys waren al op tijd bij café Classics. Bij Den Engel was het weer een kermisdag, zowel binnen als buiten was het een feest en zijn er menige zweetdruppels op de grond terecht gekomen. De Texas Blues covers van Stevie Ray Vaughan paste goed bij het warme weer. De X-Ray Blues Band wist tot de laatste set de mensen in den Engel te boeien.In de Klepel hoorde je de old style Chicago blues en prachtige soul blues nummers  van de Little Boogie Boy Blues band over het plein zweven. Met je ogen dicht kon je in Asten de Blues vinden. Van de Klepel weer naar Classics waar Mama’s Bad Boys zich al uit de naad aan het spelen waren. De temperatuur bij Classics klom omhoog,maar dat paste bij deze Bad Boys! Maar later ook zijn tol vergde bij Lamar Chase die de weg naar de fles van Sjaak Daniels gauw had gevonden. Jawel deze mannen maakten er een heel feestje van,maar dit ook met hulp van het publiek dat meezong,mee danste, tot zijn gitaar viel en mede dat de vloeistof begon te verdampen bij Lamar. Maar eenmaal de stemming weer gevonden te hebben, leefde hij weer op en vloog hij weer door het café. We hebben moeten ingrijpen anders hadden wellicht gespeeld tot in de late uurtjes! Zoveel plezier hadden ze er zelf in maar ook het publiek!

=DSCN5774-Cheap Killers -wapen van Asten Onderlinge communicatie,zorgt ervoor dat ik te horen krijg dat de mensen al bij het Wapen van Asten met de benen buiten hangen. Ook hier een sfeer en temperatuur hangt wat past bij de muziekstijl van de Cheap Killers.Omdat ik niet alles heb kunnen beluisteren maar hier en daar een mening vroeg had ik al gauw in de gaten dat ook hier de bandkeuze een goede is geweest. Onze Leij krijgt een dut en terwijl ik op het toilet sta, spelen de Cheap Killers nog net (wat leek voor mij!) een van hun mooiste nummers,You Know I Care! Daarna ben ik met mijn schatje moe maar voldaan terug naar, den Himmel gelopen en samen met de Bluesgoden op een oor gaan liggen!! Want morgen is er weer een mooie, maar wel de vierde en laatste dag alweer van onze 20e Paasblues!

Blues Conspiracy (BE)- café Eijsbouts   Ommel - aanvang 15.00 uur.

Over een paar uurtjes naar Guusje in Ommel en zie het dan maar als een blues bedevaart, waar de vijf mans formatie Blues Conspiracy uit Belgie de aftrap doen en ons weer gaan opwarmen voor deze maandag waar drie bands in totaal zich zullen gaan inzetten om iedereen aanwezig  denk ik weer een mooie dag gaan bezorgen! Live gezien op het Gevaren Blues Festival in Belgie, en het belooft wat!!

Hootenanny Jim (NL) café ’t Spektakel – aanvang 18.00 uur.

Wie kent Ad van Meurs niet? Deze ras artiest die vrijwel alle stijlen muziek beheerst en geen onbekende is in Asten. Maar hier een andere kant van Ad die u met onder andere zijn vrouw en zoon Dylan op drums in de mood zal houden.

Rootbag (NL) -café Het Wapen van Asten –aanvang 20.00 uur.

Rootbag is een van mijn favorieten die we op ons affiche hebben staan. Deze band onder leiding van top gitarist Richard van Bergen die we ook aan het werk gezien hebben bij Leon Blue in het Spektakel De stijl blues die ze spelen is een mix van Mississippi, New Orleans, Louisiana Swamprock. de laatst genoemde stijl brengt je in een stemming dat ook past bij het optreden van Mama’s Bad Boys! Dit zal ook tevens een waardige afsluiter zijn van onze 20e Paasblues.

Ik wil dan ook iedereen heel hartelijk bedanken dat jullie weer naar Asten zijn gekomen voor ons blues festijn! Ik hoop dat jullie genoten hebben, Ik hoop dat jullie weer terug gaan komen, ik hoop dat jullie allemaal ons willen blijven steunen als vrienden van Blast zodat wij ook weer volgend jaar jullie dit feestje kunnen bezorgen.

 Maar ook nog een woord van dank aan mijn Blast collega’s: Ozzy en Jo voor hun inzet voor Blast, en een belangrijke schakel zijn geweest in onze groep, maar na vandaag stoppen als bestuurslid van Blast. Jullie zijn altijd welkom op onze volgende edities! Jongens bedankt namens Peer, Mart, Bert, Eric en mijzelf!

 

 

Posted by Eindhovens Dagblad on april 25, 2011 at 03:05 nm | Permalink | Reacties (0)

Geniet van de blues, het weer en van elkaar!

Alles zat weer mee, het weer, geen afmeldingen mooi en blij en tevreden publiek zowel bij het optreden van Leon Blue in het Spektakel, als het energieke optreden van de Zeeuwse Juke Joints in zaal Jan van Hoek . Leon Blue had wat tijd nodig, maar toen hij zijn begeleiding band eenmaal had geïnstrueerd en liet weten dat hij de baas was, kwam deze 80-jarige diesel op gang, en speelde de hele set in een keer af! Na afloop zei hij mij, als de band pauze had gehouden, was ik alleen doorgegaan! Namens Blast bedankt nog voor de grote opkomst! Ook deze keer weer heel veel bekende, maar ook weer nieuwe gezichten die ik vandaag ook weer hoop te ontmoeten. Blues vrienden Herman en Erwin uit Belgie, al van af 2002 te vinden op onze Paasblues. Maar ook uit Zeeland, Zuid Limburg, en Friesland. En Den Haag,Amsterdam, Bas en Remmy uit Giethoorn die inmiddels de weg naar onze Paas blues blind weten te vinden! Mooi is dat mensen je bedanken en je zeggen dat het allemaal zo mooi is. Gisteren zal weer bij ons de boeken ingaan als een geslaagde en gezellige dag. Tijd voor het ontbijt! Met mijn gasten Onno & Nanny van www.blueswereld.nl.

Eigenlijk helemaal geen honger, toch maar een paar eieren met spek in de pan gekletst. Wat napraten over het prachtige optreden van Leon Blues en de Juke Joints. Nog even de taakverdeling nakijken wie wat gaat doen vandaag zoals aankondigen, podium doeken hangen. Lekker even onder de douche, het traditionele shirt weer aan, haar in de plooi en daar gaan we weer! Deze zondag wordt een hele lange dag zowel voor Blast als voor de bezoekers. Maar er zijn er altijd die bij het laatste optreden en de derde toegift nog roepen: we want more!

Om elke band en artiest van vandaag te gaan beschrijven zou te lang worden voor dit blog - ik heb daarom even wat video’s - bij de namen gezet zodat je een indruk kan krijgen wat je te wachten staat als je plannen hebt om naar onze Paasblues te komen .

Ralph de Jongh; de Brouwerij - aanvang 14.30 uur

 

Het programma van vandaag is qua muziekstijl verschillend, we proberen het op te bouwen door te beginnen in de Brouwerij met een begenadigd blues singer song writer. Ralph de Jongh die in 2006 veel bezoekers verraste met zijn energieke  solo optreden . Ook op de Blues zomeravond op de markt in 2006 lag en zat hij met ontbloot boven lijf te spelen . Dit jaar ontving hij van de Dutch Blues Foundation (waar ik in de raad van advies zit) de mooie DBF blues award voor best vocalist in Nieuw Vennip. Aan deze awards heb ik wat tijd aan besteed,maar ze mogen er wezen!!

X -Ray Blues band; cafe den Engel - aanvang 17.00 uur

 

Sommige mensen die de afkorting zien staan van SRV denken ze aan de rijdende winkel. Een bluesfan zal meteen zeggen, Stevie Ray Vaughan. Stevie had zijn eigen sound en stijl van spelen. Met zo een gemak bespeelde hij zijn gitaar,dat je denkt het is toch niet zo moeilijk als ik hem zie spelen! Heel veel bands proberen hem te evenaren,maar maar weinig met succes. De X-Ray Bluesband zit er heel dicht bij en de SRV kenners zullen mij hierin steunen denk ik! Maar ik moet erbij zeggen; er was maar een SRV.

Little Boogie Boy Blues Band; gemeenschapshuis de Klepel - aanvang 19.00 uur

 

Little Boogie Boy Bluesband, ook weer een band die al jaren meedraait in het blues circuit. Al eerder zei ik dat ik van mening ben dat deze band een van de beste vertolkers zijn van de jaren-60 stijl Chicago blues, maar ook soul blues en Mississippi blues zitten onder zijn hoedje! Happy Blues zegt men,en als je Hein Meijer kent zeg je inderdaad, Hein lacht altijd! Speelde in diverse grote blues clubs met grote namen zoals John Primer en Harmonica Shaw op festivals in de VS maar ook in Nederland. Nu in de Klepel in Asten die dit jaar voor het eerst meedoet met de Paasblues, dit omdat er twee cafés zijn gestopt waar deze band stond geprogrammeerd. Guido de uitbater van de Klepel is ook een bluesliefhebber, en was bereid om dit over te nemen. Sinds twee jaar hebben we daar ook de bekendmaking van het programma van de Paasblues gekoppeld met een band optreden.

Mama's bad boys; Cafe Classics - aanvang 20.30 uur

Waarom dat ze deze naam dragen zal wel liggen aan het gedrag in hun jeugd, volgens Mama dus geen lievertjes. Maar nu zijn het hele keurige nette lieve mensen hoorde ik gisteren nog van Robbert Fossen. Otis Rahim Hornsby (speelde onder andere met Jimmy Reed) die ik al meerdere keren aan de lijn heb gehad, zit vol met verhalen die hij graag met andere wil delen, maar dan moet je geen prepaid telefoontje hebben! Ik moest zijn Honey-beer eens proberen zei hij. Mama's Bad Boys spelen veel in Rusland zelfs tot in Siberie toe, aldus Otis. Ook hier zal het publiek verrast worden door hun muziek, de kleding van Otis, altijd in leer, van top tot teen en van een bekende ontwerper waar ik de naam niet meer weet,kijken dus. Ook hier weer was Van Oosterhout eigenaar van cafe Classics bereid om deze band over te nemen door een andere café sluiting en hopen dat het bevalt zodat we volgend jaar weer bij hun terecht kunnen. Mensen van mijn bouwjaar zullen nog wel weten dat er vroeger hier grote namen stonden. Ik weet nog goed dat ik van Weert naar Asten kwam, naar zaal de Kroon waar Rob Hoeke geprogrammeerd stond. Wel weer 44 jaar geleden!

Mama's Bad Boys: Lamar Chase op Gitaar, Otis Rahim Hornesby Bass, Tolik Smirnoff op Drums.

Cheap Killers – het Wapen van Asten -aanvang 22.00 uur

Klik hier voor een video.

Voor de meeste mensen zal dit een heel onbekende naam zijn. Maar als je zegt, Stinky Lou & the Goonmat weten de vaste bezoekers je nog te vertellen hoe het optreden was in het bomvolle Cafe Friends. Het zal een andere verschijning zijn dit jaar. Stinky Lou, de man met de zinken bass en wasteil, heeft de band verlaten . Deze Cheap Killers nemen je  vandaag mee met sommige nummers mee naar de oude Juke Joints in de Delta. Ook vandaag zullen veel mensen weer een andere kijk op al deze blues krijgen. Aan ons de taak om zo een gevarieerd programma in elkaar te steken zodat er weer voor iedereen wel iets bij zit. Ik zou zeggen geniet van de BLUES, het weer en van elkaar! Tot vanmiddag!

 

Posted by Eindhovens Dagblad on april 24, 2011 at 01:28 nm | Permalink | Reacties (0)

“t waar keijgoe!

En tot morgen!, was de uitspraak van een bluesfan die  vanmorgen rond 02.00 uur naar huis fietste. Inderdaad, voor mij en mijn collega’s was het ook geslaagd. Moeilijk voor Robbert en Peter was het wel om het publiek zien te blijven boeien in twee lange sets met alleen twee gitaren, maar voor mij twee top artiesten,en een optreden waar ik zeer van heb genoten! Scotch ‘n’ Soda  was een topper voor velen,en  Johan de uitbater van de Canadees genoot intens van een paar nummers van Jerry Lee Lewis! 

Binnenkort meer op www.blastblues.nl.

Met enig gezoem nog in mijn hoofd van een paar uurtjes geleden! Zo meteen  met mijn gasten Nanny en Onno (helemaal uit Nieuwkoop) weer op pad  met een  shirt van Blast Blues Promotion aan  richting het dorp. Waar zo als altijd weer het doek met ons logo opgehangen moet worden, programmaboekjes en de nieuwe t-shirts klaarleggen, gasten en bands ontvangen babbeltje links en rechts, koffie en een colaatje op zijn tijd en wachten tot de band zegt we zijn zover!!  Vandaag ;

Leon ,,boogie woogie ,,Blue –zaterdag  in het Spektakel  aanvang 20.00 uur .

Leon Blue -2006 Moulin Blues  and me . De tweede dag van de onze Paasblues  is ook  wel een speciale dag, niet dat hij veel afwijkt van andere jaren, maar het speciale zit hem in de eerste band van deze zaterdagavond namelijk Leon ,,Boogie Woogie,, Blue  (VS) geboren in 1931 en  al op 9 jarige leeftijd achter de piano gezet . Rond 1950 maakt hij kennis met de Blues .Hij speelde met grootheden als Muddy Waters, B.B King, Albert King. Maar ook met de Ike & Tina Turner Revue (1964-1978) maar ook met Lowell Fulson en Albert Collins. Leon Blue ontwikkelde zich als een all round pianist Een van de beste  Chicago bluesvertolkers waar de piano een grote rol speelt, maar ook een wat verdwenen stijl  Boogie Woogie, oudere van ons kennen ongetwijfeld Rob Hoeke (NL) nog die deze stijl tot in de puntjes beheerste.  Normaal zie je veel bluesliefhebbers  die heel rustig met hun koppie knikken en relaxt genieten, als Leon Blue eenmaal warm is gelopen zal  men zien dat de frequentie van het knikken omhoog loopt! Vaste bezoekers van Moulin Blues zullen hem ook aan het werk gezien hebben in 2006  waar hij samen met de Manisch Boys op het podium  stond. In 2003 op het Chicago Blues Festival (VS)  hebben we nog met elkaar gesproken . Maar nu  speelt hij (en met enige trots) in het Spektakel in Asten op onze 20e Paasblues  met een professionele  Nederlandse  bezetting ,en als het niet op kan !! Richard van Bergen (een van mijn favorieten) op gitaar (zie ook Rootbag as maandag PB !!)

The Juke Joints  – café zaal Jan van Hoek  aanvang 22.00 uur


-Juke Joints , hier met Eddy Clearwater-2009 Kwadendamme Van Het Spektakel naar zaal Jan van Hoek , wat  niet ver lopen is als je tenminste niet  te veel  hebt geofferd aan Bachus! De Juke Joints hebben  de Feeling voor de Blues  al meer als een kwart eeuw! En mogen nu beschouwd worden tot een van de beste bluesbands van Nederland. Peter Kempe  bekend als drummer, zanger en gitarist  van de Juke joints, in hart en nieren een Rory Galagher fan. Peter Kempe en  Kees Wielemakers zijn ook de twee grote  mensen  van het  Kwadendamme Blues festival. De Juke Joints toerde pas nog met de legendarische Eddy The Chief Clearwater  door binnen- en buitenland, ook namen ze onder leiding van Ronnie Baker Brooks in 2010  de cd  Going To Chicago  op. In  Kwadendamme en op heel veel andere plaatsen waar ze optreden is het feest, dus  loop gerust binnen en geniet met vijfhonderd andere  hoe  deze Juke Joints voor jullie uit hun dak gaan Van Chicago blues tot Zydeco en Cajun en alles wat hier tussen zit zal je ene oor ingaan en het anders er weer uit hoop ik. Ik wens jullie namens Blast een hele mooie avond en pas op morgen is er weer een (lange) dag en hou onze site ook in de gaten waar een uitgebreider fotoverslag zal gaan komen.

Net of het A4tje steeds korter wordt; moet voor nu weer stoppen.  

Posted by Eindhovens Dagblad on april 23, 2011 at 11:52 vm | Permalink | Reacties (0)

Het paasmenu van vrijdag 22 april 2011

 Robert Fossen op bas en harmonica ! Peter Struijk en Robbert Fossen in De Canadees, Asten Heusden aanvang 20.30 uur

Zoals gewoonlijk gaan we al jaren van start in het kerkdorp Heusden. De Canadees is een van de cafés waar vanavond Peter Struijk en Robbert Fossen zullen optreden, gevolgd door Scotch and Soda.

Cd Human Ways -Peter Struijk Peter Struijk (foto rechts) en Robbert Fossen (foto links), de laatste is geen onbekende in het rijtje van de afgelopen jaren van de Paasblues. Als band word Robbert Fossen betiteld als een van de beste Chicago Blues Band van Nederland. Chicago blues is ook zijn voorkeur, in dit rijtje zitten ook Little Boogie Boy, Magic Franky, Lefthand Freddie en Peter Sruijk voeg ik hier ook aan toe.




Robbert speelde meer dan 15 jaar met Crossroads Deal en de Robbert Fossen Bluesband, maar ook als aanvulling van Fat Harry and the Fuzzy Licks. Robbert en zijn band de Southside Blues revue begeleide veel buitenlandse artiesten zoals onder andere James Yancy Jones alias Tail Dragger, John Primer, Chick Rodgers allen uit de VS. Robbert is allround zanger, speelt mondharmonica en gitaar.

Peter Struijk groeide op met jazz, maar had al gauw in de gaten dat dit niets voor hem was. De Blues kreeg ook hem te pakken! Je voelt het in zijn eigen nummer en titelsong 'Human Ways'. Zou mij niets verwonderen als beide heren hier mee beginnen. Peter Struijk speelde net als Robbert in meerde bluesclubs in Amerika zoals Buddy Guys Legends, waar ook wat nummers van zijn cd zijn opgenomen. Vanavond als duo in de Canadees te Asten Heusden. Wil je beide heren zien en horen spelen: 


 


De Belgische band 'Scotch' n 'Soda in De Canadees, Asten Heusden aanvang 22.30 uur

Scotch and soda Met: Peter Roelofs: bas Gerrie De Waard: Gitaar Koen Van Peteghem: drums Ilja De Neve (aka Ilias Scotch): hoofdstem, piano, orgels 

Scotch 'n' Soda is een jonge Belgische rock 'n' Blues Band. Niet een luid en hersenloze rock band, noch een al eerder 'gehoorde' Blues Band.
Ilias Scotch is de zanger en pianist die leeft voor zijn muziek en waarvan de wortels diep in de blues en boogie woogie liggen. Zijn band slaagt er echter in bluesmuziek te brengen en er een geheel eigen draai aan te geven. Hoewel Scotch 'n' Soda een eigen apart geluid en muzikale aanpak heeft, zijn het ervaren muzikanten en worden beïnvloed door een zeer breed spectrum van muzikale smaken en genres .

Optredens in België en Nederland en met succes, deze band groeit nog steeds en is klaar om weer een stap verder te gaan. Wij hebben vaker een Belgische band gehad en geloof me dat het zal swingen!

En stilletjes hoop je als organisatie dat zowel Peter Struijk en Robbert nog even blijven plakken en mee jammen. Nou dan krijg je kippevel! Net zoals andere jaren zal het weer een succes worden, en dat kan ik nu al vertellen! Hoe het is geweest lezen jullie nog, maar je kan het beter zelf meemaken! Ik zie jullie vanavond ;)

Posted by Eindhovens Dagblad on april 22, 2011 at 11:17 vm | Permalink | Reacties (0)

Mijn bandkeuzes

Een greep uit mijn bandkeuzes vanaf 2003:

Dobro Jean 2003 CanadeesOp de foto links Dobro Jean

eder jaar wordt er gezocht en gekeken en onderhandeld met bands, in november rolt er een programma uit. Maar dan ben je er nog niet! Je probeert een band of artiest in te passen, stijl en café staan voorop. Internet, concerten en bluesmagazines helpen mij soms met een artiest of band te benaderen voor onze Paasblues. In 2003 hoorde ik muziek van Dobro Jean uit België, toen een heel jonge gast die in de Canadees de sterren van de hemel speelde, Stevie Ray Vaughan; Jimi Hendrix op Dobro! Hij was zenuwachtig, want hij kon ieder moment gebeld worden want zijn vrouw stond op het punt te bevallen!

Howlin Bill (BE) na veel onderhandelen toch in de Peer, wint in 2011 in Berlijn de International Blues Award. Het jaar erop 1994 krijg ik een demo van Joep Pelt, ook nog vrij jong maar gedreven. Joep die met zijn vader bij mij overnachtte vertelde over zijn reizen, speelde in Mali met Farka Toure. Speelde in het voorprogramma van Joe Bonamassa in Utrecht! Akoestisch? En dan Crossroads Deal in het Spek met Robbert Fossen als frontman. Zij maakte er een show van door het publiek erbij te betrekken. The Ride in de Paliter waar niemand meer binnen kon. Het mengpaneel was te groot volgens de uitbater, als het kleiner was konden er meer mensen staan! 

Koko -leo- gg gibson-Friends -2005 Op de foto rechts Koko Harp, Leo Gabriëls en GG Gibson

In 2005 staat Fat Harry in Heusden op de bar te soleren, speelde Marino Noppe van Maxwellstreet zijn messcherpe Chicago blues op 9 vingers. Even later in de Paliter Shoesize 45 en waar Jasper Verstraten   met zijn gitaar je de rillingen over je lijf deed kruipen. Maar de verrassing voor velen, GG Gibson & Koko Harp? Wie zijn dat in godsnaam, aldus mijn mede bestuursleden. Op vakantie in Frankrijk ontmoet, twee jaar later contact opgenomen en zij wilden graag spelen in Asten, bijna 900km rijden. Spraken geen woord Nederlands, en zelfs geen Engels! Maar wel zingen. Koko die zijn harmonica vervormde door gitaar pedalen te gebruiken.

Double Stone Washed (FR) 2006 Op de foto links Double Stone Washed

Maandag afsluiten in de Mert, deze keer met Bas de Haan die eerder op mijn 25 jarig jubileum van de vrijwillige Brandweer speelde! Dan het 15-jarig bestaan in 2006, en ging van start in Heusden met de Elevation Bluesband waar een zanger was toegevoegd die zowat al het Jupiler bier opdronk dat er was!Ralph de Jongh die opviel met zijn manier van optreden, Ralph won dit jaar de DBF award, best vocals, en zat ook bij de laatste 15 van de IBC in Memphis in 2010. Stinky Lou & the Goon Mat, dit jaar terug  onder de naam Cheap Killers. Apart was Double Stone Washed (FR). Do you want to play in Asten? Okay was het antwoord, was nog geen prijs vastgesteld! Wel heb ik ze nog aan vijf andere optredens kunnen helpen, zodat er geen geld bij hoefde. Vijf man in een Renault busje wat rook naar zweet en een wietplantage, prachtige mensen en met een geheel eigen sound.

Michael Frank - ikzelf -David Honeyboy Edwards -2006 Op de foto rechts Michael Frank, Leo Gabriëls en David Honeyboy Edwards

Ook de Twelve Bar Blues Band, die ook dit jaar een DBF award voor de beste band kreeg. Paasblues 2007, een e-mail naar Zweden, Bottleneck John met zijn diepe stem en dobro, en hij zegt toe! Vertrekt in een sneeuwstorm ,en zit twee uur later in de volle zon mijn tuin te fotograferen en door te sturen naar zijn vrouwtje. In het Spektakel Maurizio Pugno & Mark Dufraine wat zeer verrassend was! De Bluescrowns die van geen ophouden hielden! De Rhythm Chiefs in de Wit, waar de mensen door de ramen naar binnen en naar buiten gingen omdat het druk was bij de ingang. Er zijn zoveel bands en artiesten voorbij gegaan waar je een herinnering of belevenis mee hebt. Mijn mooiste belevenis is dat we in samenwerking met  Theo Looijmans van BluesnRoots, David Honeyboy Edwards met Johnny Drummer en zijn band uit Chicago in 2006 voor een extra concert naar Asten kregen, nooit zal ik dit vergeten! Maar ook Ben Prestage hoort daar bij, op 13 juni zal hij optreden in Ommel!

Ben Prestage Paasblues-2010 Op de foto links Ben Prestage

Morgen op het programma; Paasblues 2011.

Posted by Eindhovens Dagblad on april 21, 2011 at 12:09 vm | Permalink | Reacties (0)

Even terug in de tijd van Blast

1995 Michael de Jong Tap maar in Op de foto links Michael de Jong (1995) en op de foto rechts The Electric Kings (1995)  1995 the Electric Kings (be)

Terug in de tijd is mooi maar je moet ook vooruit denken! Dat is nu, maar was in 1991 ook al. Heel veel plannen maar net te moeilijk om ze te realiseren. Hier zitten we nu nog mee, maar dat later. Na het eerste evenement in 1991 wat Blast organiseerde, een bluesconcert op een vol marktplein (toen al zomeravond activiteiten), kwam in 1992 die eerste Paasblues. Vijf optredens in verschillende cafés. Café t’Spektakel komt veel voor op onze posters en doet dan ook het langste mee.


1996 Beau Boots de Rode Pelikaan Heusden Op de foto Beau Boots (1996) 

Toen al liepen onze voorgangers met het idee om in Asten een heus bluesfestival op te zetten! 500 tot 1000 man! Als dit door was gezet was het nu misschien net zo groot geworden als Moulin Blues, wie weet. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan, je loopt al gauw tegen hindernissen aan, namelijk het financiële plaatje. Omdat het in Asten niet vlotte en er niemand was die in de plannen geloofde, week men in 1995 uit naar discotheek Apollo in de Zeilberg. Los van de Paasblues maar wel door Blast georganiseerd ontstond er 'Sailmountain Blues', hier ben ik wel een beetje jaloers op!! Als je zag wat voor namen op de affiches stonden in 1995; onder andere Guy Forsyth, toen pas ondekt. The Electric Kings, met Big Dave op harmonica, Michael de Jong en Tuxedo Buck. Het was weer een succes en men ging door in 1996; Mambo Chillum, Calvin Jackson, Martin Hutchinson en Studebaker John. Het kon niet op!

1997 JW ROY AND BAND de Mert rechts Richard van BergenRootba PB 2011 1997 the Paladins sailmountain blues  1998 Dr Rhythm de Canadees    
Op de foto's Jw Roy and band (1997), de Paladins (1997) en Dr Rythm (1998).  

1997; dit vond ik persoonlijk een van de mooiste edities van Sailmountain Blues! Jammer dat dit de laatste zou worden met de Paladins Big Joe Turner en de Memphis Bluescaravan, Roscoe Chenier en de Innercity Bluesband en de Seatsniffers. Maar de Paasblues draait door! In 1998 met dertien cafés, waar bij mij Calvin Jackson in zaal Bakens nog vers in het geheugen ligt. El Fish met Steven de Bruyn, en D. Tale die we pas nog maar met een andere bezetting hadden staan bij de bekendmaking van het programma van 2011!! Dr Rhythm – (nu King Mo). Rockabilly (de Stacy Cats) bij 'de Wit'! Optredens bij café de Peer van Percy Strother (USA) Roland van Campenhout (BE) de cd presentatie van Lefthand Freddy (een van de Nederlandse grote Chicago blues vertolkers) net als Little Boogie Boy (20e Paasblues) en Robert Fossen (ook 20e Paasblues). Vanaf 1994 genoot ik van al deze optredens van de Paasblues. In 2002 kwam ik als bestuurslid bij Blast.

Het werd heel anders! Niet alleen maar genieten van de muziek maar bijna een heel jaar bezig met allerlei dingen: muziek beluisteren, bands zoeken, benaderen, mailen, onderhandelen, vergaderen, sponsoren zoeken, drukwerk en ga maar door. Waarom en waarvoor moet je niet teveel bij stil staan! Je doet dit om met de rechterhand tegen je hart te kloppen en dan zeggen ik doe dit voor de BLUES! en voor mensen die de blues een warm hart toedragen.

Voor morgen op het menu; mijn bands uit mijn periode van Blast. Zoals Bottleneck John, die uit Zweden vertrok in een sneeuwstorm! Zat een uur later in de volle zon in mijn tuin foto's te maken met zijn Blackberry en naar huis te sturen! Dat zal zijn vrouw prachtig gevonden hebben!! Tot morgen.

Posted by Eindhovens Dagblad on april 19, 2011 at 11:07 nm | Permalink | Reacties (2)

Nog een paar dagen

20e Paasblues 22-23-24 en 25 April 
Asten 2011


_DSC6007- krante kop 10-10 Het zijn nog maar een paar dagen voordat deze 20e editie van de Paasblues in Asten van start gaat.
Jawel vier dagen blues en gratis ook nog! Zodat iedereen eens binnen kan lopen en hij of zij eens kan komen luisteren of meemaken wat wij Blast Blues Promotion samen met de deelnemende horecagelegenheden doen. Voornamer nog om eens kennis te komen maken met dit genre muziek, namelijk Blues. Een muziekstijl die zelfs nu nog gebruikt wordt om een hit te scoren, in pop, rock of aanverwante stijlen. De reclame nu van H&M!, maar de grondslag is de Blues (voor mij).

Als ik over Blues begin denken de meeste mensen aan een negroïde man met een gitaartje. Klopt, dit is de Delta blues waar het zo een beetje begonnen is, maar Blues is veel meer. Er zijn zoveel stijlen dat er vrijwel zeker iets bijzit voor iedereen! En dat kun je tijdens de optredens in Asten meemaken. Als je de blues te pakken hebt en ook andersom kan je dit beschouwen als een prettig virus! Het is niet meer weg te denken uit mijn leven en het heeft mij zelfs in alle facetten van mijn leven geholpen, of ik in een blijde bui of in een dip zit! Zet de passende muziek op en hoppa! Dit ervaar ik tenminste. Ik ben er iedere dag mee bezig, niet dat ik iedere dag in een dip zit, dat zeker niet!! Maar ook in klassiek, pop en andere stijlen zie je mensen die intens kunnen genieten van muziek.

DSCN4689-1e Logo-1992-10-15 Panorama etalage vvv 10-15 Een feit is: muziek is het beste medicijn! Dit wisten 3 mensen in Asten ook. En in 1992... Blast (BLues AsTen) was geboren! Twintig jaar later bestaat het concept nog steeds en met succes! Inmiddels hebben we wel wat extra concerten door het hele jaar door en doen we dit nu met 7 personen. Ook bekend is de bluesavond tijdens de zomeravond activiteiten in het centrum van Asten. Vorige week nog vlug de etalage van het VVV Asten voorzien van oude posters  van 1992 tot 2011, denk je dat je ze allemaal hebt!! Nee hoor ik mis 1995!! Dus je raad het al als er... Ook interviews met kranten vorige week en deze week, locale radio, internet! Flyers, posters... ja ja je moet er wel wat voor doen!! 

Morgen een greep uit de twintig jaar Paasblues Asten.

Posted by Eindhovens Dagblad on april 19, 2011 at 12:01 vm | Permalink | Reacties (1)