Gewonnen

Vrijdag is bekend gemaakt dat de regio Eindhoven/Helmond inderdaad de slimste is. Zie het artikel:

http://www.ed.nl/economie/8823060/Regio-Eindhoven-de-slimste-ter-wereld.ece

Posted by Eindhovens Dagblad on juni 6, 2011 at 01:50 nm | Permalink | Reacties (0)

Over een paar uur weten we het: gaan we winnen?

Newyork1 Bijna ...
Een dag voor de prijsuitreiking. Een flitsende video over Brainport maakt indruk de hele zaal en wordt met een flink aplaus ontvangen. Dit is het startschot voor Yvonne van Mierlo en Rob van Gijzel om op het podium te komen. Robert Bell, jurylid ICF, stelt een aantal vragen in een onderhoudend driegesprek. Tijdens dit gesprek vraagt hij waar Brainport 'vandaan komt' en waarom wij zo'n succesvolle regio zijn. Via de website www.brainport.nl kun je daar natuurlijk al een en ander over te weten komen, maar het persoonlijke verhaal over de achtergronden maakt het inzichtelijker en gemakkelijker te begrijpen. Rob en Yvonne brengen het heel levendig.
 
Jo de Boeck, directeur van het Holst Center zat later die dag nog in een paneldiscussie over 'verandering' en deelde zijn ervaringen over open innovatie'. Daarna was er in New York bij Price Waterhouse en Coopers (PWC) nog een gesprek met Mr. David Levy, één van de adviseurs van Obama over het nieuwe Amerikaanse zorgstelsel.. Die middag is er een partnerschap met Continua Health Alliance aangegaan. 
 
Newyork2 De dag werd afgesloten met een receptie bij Central Park in de buurt. Daar ontvingen we uit handen van de winnaar van vorig jaar, de regio Suwon (Korea), de TOP7 award. Een prestatie op zich natuurlijk, omdat je uit meer dan 300 wereldwijde aanmeldingen bij de laatste 7 finalisten hoort.
 
Een druk programma dus. 's Avonds om kwart voor een werd nog druk nagepraat en ook nog eens voorzichtig gepolst: ''Gaan we winnen?" Over een paar uur weten we het en jullie ook. Spannend ....

Posted by Eindhovens Dagblad on juni 3, 2011 at 04:52 nm | Permalink | Reacties (0)

Van Californië naar New York

Sisco1 Zoals gisteren beloofd vandaag meer over de belevenissen van onze delegatie in San Francisco. Mijn collega Peter Portheine vertelt.

Dinsdag en woensdag was een deel van de Brainport delegatie te gast bij Cisco in San José. Thema hoe kan internettechnologie een bijdrage leveren om de uitdagingen in de zorg het hoofd te bieden.

Veel nadruk op efficientere processen en alles georganiseerd vanuit het perspectief van de klant.

Tele Health Presence om de zorg in de 1e lijn naar patienten thuis te brengen. Geen wachttijden, efficienter gebruik van capaciteit en vooral klantvriendelijk. Niet alleen een concept want in San José bedienen ze met hun Health Center 18.000 medewerkers en hun familie. Nadruk naast 1e lijns zorg op gezond leven en bewegen.

Cisco investeert als werkgever in preventie. Zij heben hun zorg processen opnieuw ontworpen omdat de Sisco2 meeste zorgverlening niet is opgezet vanuit het perspectief van de patient. Veel aandacht voor de steeds voornamere rol van sociale media. "Listening" zijn tools om in de diverse netwerken als Linkedin, Youtube, Facebook en Twitter te monitoren hoe en wat er wordt bericht over een bedrijf.

 Internet en sociale media transformeren van tekst naar video. Verwachting is dat in 2013, 90% van het internetverkeer bestaat uit video. In Amerika zijn sociale media al belangrijker dan zoekmachines als Google en Bing.

Cisco heeft toegezegd als partner te gaan fungeren voor de opzet en realisatie van een grootschalige proeftuin Slimme Zorg in de Brainport Regio. Sillicon Valley blijft een bron van inspiratie met dank aan Cisco.

In New York verliep alles volgens schema. Joep vertelde met veel flair over de schtergronden en successen van Brainport en presenteerde de Van Gogh layer. Vandaag verder een belangrijke dag. Het interview met Rob van Gijzel en Yvonne van Mierlo door Robert Bell, co-founder van ICF. Aan de voorbereidingen ligt het niet...

Posted by Eindhovens Dagblad on juni 2, 2011 at 01:57 nm | Permalink | Reacties (0)

De slimste regio in New York

Vrijheidsbeeld Terwijl onze collega's op 31 mei in San Francisco een druk programma hadden en onder andere Cisco bezochten (later meer hierover) ben ik samen met collega's van Brainport, Mextal, Zuidzorg en Vitalis na een voorspoedige vlucht (wind mee, zou dat een voorteken zijn?) veilig geland in New York.

Dat veilig vinden we allemaal niet meer zo vanzelfsprekend na 9-11 en dat merk je dan ook meteen na aankomst. Voordat we door de douane zijn en met een volleerd Spaans sprekende chauffeur naar ons hotel worden gebracht zijn we bijna vijf uur verder.

De vlucht duurde zeven uur ... Maar dat mag de pret niet drukken. Zo meteen neemt Joep Brouwers (adjunct-directeur Brainport Development) deel aan een paneldiscussie waarin hij de kans krijgt om Brainport op de kaart te zetten voor een wereldpubliek. Het gaat dan niet alleen om het thema ICT& Health waarin we uitblinken, het ICF thema van dit jaar, maar ook over de manier waarop onze regio de standaard zet voor bijvoorbeeld open innovatie.

Later vanmiddag promoot Joep de regio via augmented reality door de VanGogh layer te laten zien. Het virtueel beleven van de wereld van Vincent van Gogh in Nuenen via je mobiele telefoon
(voor meer info zie http://www.vangoghinbrabant.nl/nl).

Morgen het interview met Rob van Gijzel en Yvonne van Mierlo door Robert Bell, het jurylid dat ook begin april bij ons op bezoek is geweest. Voorafgaand aan dat interview wordt de volgende video vertoond:
http://bit.ly/ivGZuS

Posted by Eindhovens Dagblad on juni 1, 2011 at 04:47 nm | Permalink | Reacties (0)

San Francisco

Het aftellen is begonnen. Vrijdag zal de hele wereld weten dat Brainport regio Eindhoven de slimste regio van de wereld is. Zelf weten we dat natuulijk al langer ...

Brainport_delegatie 30 mei 2011 vertrok een deel van de ICF delegatie (zie foto, rechts Peter Portheine) al naar San Francisco, voorafgaand aan de doorreis naar New York voor het ICF (Intelligent Community Forum) Congres op 1,2 en 3 jun. Daar wordt op 3 juni bekend welke regio de slimste van de wereld is.

Omdat ik zelf vandaag (dinsdag)  pas vertrek, heb ik Peter Portheine, programmamanager bij Brainport, gevraagd over zijn eerste dag te bloggen:

San Francisco

Zelf rijden en gelukkig Memorial Day, een nationale feestdag, dus de drukte op de immense wegen rond de stad viel mee. Einde van onze lange reisdag hadden we een afspraak op het Nederlandse Consulaat in San Francisco, waar we vriendelijk en informeel werden ontvangen door Bart van Bolhuis de Consul-Generaal.
Steeds vaker gaan economie en diplomatie samen. Hij was met name onder de indruk van de intensieve samenwerking in de zorgsector, waaronder zorgaanbieders, industrie en overheden. Voor Brabant misschien een normale zaak echter voor Amerikanen zeker niet vanzelfsprekend. Je moet dat blijkbaar hier horen om je te realiseren hoe uniek onze regio is. Onderwerp van gesprek; Hoe kunnen we de rol van Brainport Eindhoven als hub voor High Tech bedrijven uit de USA verder versterken? Naast zorg bestaat er nadrukkelijk interesse voor de initiatieven in onze regio rondom smart mobility.

Morgen bezoeken we Cisco, het  bedrijf dat zijn naam ontleent aan de stad waar het werd opgericht. San Fran………Cisco

Peter Portheine
Volg ook onze tweets via: @Brainport_regio

Posted by Eindhovens Dagblad on mei 31, 2011 at 10:51 vm | Permalink | Reacties (1)

Johann Beelen blogt over verkiezing slimste regio

De regio Brainport Eindhoven kan vrijdag worden uitgeroepen tot slimste regio van de wereld. Johann Beelen blogt vanuit New York over de verkiezing van de slimste regio.

Posted by Eindhovens Dagblad on mei 30, 2011 at 02:19 nm | Permalink | Reacties (0)