Plakweekend in aankomst

Papier Komend weekend staat het jaarlijkse plakweekend voor de deur. Kort samengevat komt het er op neer dat zoveel mogelijk geplakt moet zijn. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat het een druk weekend is.

Morgen begint het plakweekend en een aantal onderdelen moeten nog gelast worden om geplakt en verder afgewerkt te kunnen worden. Vandaag hebben we de hele aggregaatwagen in één dag gelast. Het was even doorpezen maar het resultaat mag er weer zijn.

Vrijdagmiddag staat de wagen nog een keer buiten om een laatste beweging af te kunnen maken. De pop die achter onze kraan zit bestuurd de kraan. Als de kraan omhoog gaat worden de armen automatisch meebewogen. Om dit scharnierpunt zo mooi mogelijk aan te laten sluiten moeten we dit buiten doen omdat de kraan anders niet hoog genoeg kan.

Morgen volgt onze laatste blog met wat foto’s en een filmpje waarop je kunt zien hoe er geplakt word. Daarnaast zal onze piepschuimer (Willemijn) een uitleg geven over hoe we de wagen met tempex afwerken.

Posted by Eindhovens Dagblad on februari 11, 2011 at 10:24 vm | Permalink | Reacties (0)

9 km aan vormen

Foto1 Voordat de wagen geplakt en verder afgewerkt kan worden moet de wagen gevormd worden. Een klus die lang duurt en waaraan maar 2 mensen meewerken. Vanaf de eerste bouwdag tot 2 weken voor carnaval zijn we bezig met het vormgeven van de wagen. Op de foto hiernaast zie je een vracht betonijzer van circa 4,5 km.

Betonijzer is niet de goedkoopste oplossing. Voor zo’n 9 km ben je toch zo’n 650 euro verder. Dan heb je niks meer dan een bundel met betonijzer van 6 meter lang. Allemaal kaarsrechte stukken die stuk voor stuk in de goede vorm moeten worden gebracht. Als je nagaat dat een groot deel van de tijd hier maar één persoon mee bezig is kun je je voorstellen hoeveel tijd erin gaat zitten.

Degene die dit voor z’n rekening neemt ben ik zelf, al zo’n 4 jaar op rij vorm ik de hele wagen. Het is dan ook niet gek dat er voor de carnaval een enorme druk op m’n schouders ligt. Vorig jaar had ik Frank als hulp. Hij zit vanwege z’n beroep als vrachtwagenchauffeur dit jaar veel in het buitenland. Gelukkig is onze kersverse nieuwe lid William de redding, en helpt hij mij dit jaar. Anders is het gewoon onmogelijk om het allemaal af te krijgen.

Foto2 We werken met betonijzer met een dikte van 6mm, 5mm en ter versteviging wordt er gebruik gemaakt van 8mm. Om het betonijzer te buigen maken we gebruik van een speciale wals om de rondingen perfect te maken. We kunnen met dit apparaat elke gewenste formaat circkel maken. Mijn doel is om over de wagen zo weinig mogelijk rechte stukken te gebruiken. Hieronder zie je de wals in actie. Een relatief klein apparaat.

Met 6 mm lengtes worden de basislijnen (verhoudingen) gelast. Zo krijgen we een beeld van wat we aan het maken zijn. Als dit naar wens is worden de vormen dichtgelast met 5mm betonijzer. Het klinkt nu allemaal erg simpel, maar het valt erg tegen om er een goed inzicht in te krijgen. Daarnaast moet je tegelijkertijd ook rekening houden met de plakkers. Als de openingen tussen het ijzer te groot zijn krijg je hele hoekige vormen als het geplakt is.

Foto3 Foto4  

Posted by Eindhovens Dagblad on februari 9, 2011 at 07:00 nm | Permalink | Reacties (0)

Technisch hoogstandje

 Degene die het artikel van gister (zie hieronder) gelezen hebben weten nu in het kort wie we zijn en wat we doen. Zoals je misschien wel hebt gemerkt is het meer dan alleen plezier maken en een biertje drinken…

Een wagen bouwen is wel degelijk een serieuze bezigheid, vooral als het om degelijkheid en veiligheid om gaat. Onze wagens trekken met carnaval immers door overvolle straten vol mensen die soms al veel te diep in het glaasje gekeken hebben. Dan is het belangrijk dat in ieder geval wij onze zaken goed voor elkaar hebben.

Foto1 Onze wagen voor komende carnaval heeft bewegingen die erg bewerkelijk zijn en die erg veel tijd in beslag hebben genomen. Op diverse delen van de wagen komt een enorme kracht te staan. Daarnaast hangt een groot deel van de wagen boven het publiek. We hebben dus ook veel tijd gestoken om alles zo veilig mogelijk te maken. Hiernaast zie je een foto van het hart van de grootste beweging.


Al deze bewegingen moeten natuurlijk aangestuurd worden. Dat kan niet door zomaar de stekker in het stopcontact te steken. Michiel maakt elk jaar een systeemkast waar alle bewegingen samen komen. Doormiddel van computergestuurde apparatuur kunnen we alle bewegingen programmeren op de gewenste snelheid. Dit doet hij doormiddel van frequentieregelaars. Elke motor heeft z’n eigen zekering.

Via de PLC worden de signalen naar de motoren gestuurd. De PLC is niets meer dan een computer waar Foto3 we alle bewegingen tot in detail mee kunnen regelen. Rechts een foto van de systeemkast die komend jaar onze wagen bestuurd.

Foto2 Hier links vind je nog een foto van bewegingen die komend jaar onze wagen tot een echte carnavalswagen maken. Morgen bespreken we met jullie de volgende stap: Het dichtlassen van de wagen en het vormgeven.

Posted by Eindhovens Dagblad on februari 8, 2011 at 06:09 nm | Permalink | Reacties (0)

Een week mee in de keuken van CV de Bierbubbels

Bierbubbels_groepsfotoAllereerst is het voor ons een hele eer om de komende week een stukje te mogen schrijven voor de Gastblog. Want waarom nou net wij?
We zullen ons even kort voorstellen. Wij zijn CV de Bierbubbels uit Son en Breugel en sinds 2001 actief bezig met het bouwen van een carnavalswagen. We zijn een bruisende vriendengroep met een gemiddelde leeftijd van zo’n 23 jaar. Dit jaar vieren we ons 11 jarig jubileum. Een mijlpaal waar we alles voor uit de kast halen als het gaat om de carnavalswagen.

Op 27 november gaven we een geweldig feest naar aanleiding van ons 11 jarig bestaan. Het was een zeer geslaagde avond waar we meer dan 450 mensen hebben mogen verwelkomen.

Een wagen bouwen is tegenwoordig een zeer serieuze zaak geworden. Met alle technische mogelijkheden van deze tijd is er veel mogelijk qua techniek en afwerking. Al deze techniek eist ook veel veiligheid en denkwerk.

Maar goed. Degene die vorig jaar langs de kant van de optocht in Son, Eindhoven of Zeeland (Nbr.) stond zal zich de wagen van afgelopen jaar nog wel herinneren.

  

Komend jaar halen we alles uit de kast om er nog één keer te klappen in de optochten waar we komend seizoen aan deelnemen. Te weten Son en Breugel , Eindhoven, Budel en de halfvastenoptocht van Zeeland (Nbr.)

Bierbubbels_foto2 In Juni 2010 zijn we al begonnen met de voorbereidingen voor de carnavalswagen die over 4 weken klaar moet zijn. Op dinsdag 29 juni kochten we ons nieuwe onderstel (foto). Dit is de basis van de carnavalswagen. Ons huidige onderstel was levensmoe en zou de constructie voor de wagen niet kunnen dragen. Daarom kochten we een vrachtwagenchassis. Na de nodige uren sleutelen was deze klaar om als carnavalswagen te gaan dienen.

Rond juli word het thema beslist en worden de tekeningen gemaakt. Een week voordat we beginnen met bouwen is onze jaarlijkse ledenvergadering. Deze combineren we elk jaar met een avondvullende feestavond en barbecue voor alle leden. Hier word de definitieve tekening onthuld en worden de laatste plannen gemaakt.

Na de bouwvak zijn we officieel begonnen met bouwen. Inmiddels zijn we zo’n 9 kilometer betonijzer, 2500 kilo betonijzer en 500 liter lijm verder. Daarnaast worden er vrachten tempex in onze wagen verwerkt.

Vanaf  september wordt er met circa 4 á 5 mensen aan de constructie gelast. Dit is de basis van de wagen. Het is belangrijk dat deze stevig en vooral veilig is. Tijdens het lassen van de constructie worden alle bewegingen bedacht. Alle aandrijvingen worden aangedreven door Elektromotoren en Hydroliek. Het maken van de constructie en de bewegingen kost veel tijd. Naar onze mening is het ook belangrijk dat hier veel tijd in gaat zitten. Komend jaar zweven er delen van onze wagen boven het publiek. Daarom hebben we veel tijd gestoken in de veiligheid en beveiligingen voor als fout mocht gaan.

Zodra de constructie in grote lijnen staat en de bewegingen werken, zetten we de vormen uit. Als de lassers aan de constructie van de wagen bezig zijn beginnen we aan de koppen. Een belangrijke klus die veel tijd in beslag neemt. Met betonijzer met een dikte van 6mm worden alle basislijnen uitgezet. Zo worden verhoudingen goed zichtbaar. Vervolgens worden met betonijzer van 5mm dikte alle vormen dichtgelast. Dit proces word eigenlijk overal herhaald.

Bierbubbels_foto3 Bierbubbels_foto4

 

 

 

 

 

Relatief gezien zijn we in de groep met weinig lassers. Alle wagens en onderdelen worden door een ploeg van 4 lassers gelast. 2 lassers werken aan de constructie, en 2 lassers maken de vormen en lassen de hele wagen tot volwaardig carnavalswagen. De wagen voor komende carnaval neemt ongeveer 9 km betonijzer in beslag. Komende week laten we zien hoe de aggregaatwagen word gelast. Komend weekend komt de constructie van de tekstwagen in de schuur. Deze wordt dan in één weekend gelast. De plakkers hebben dan nog maximaal 2 weken de tijd om de hele wagen af te werken.

Jullie hebben nou een beetje een idee wie we zijn en wat we doen. Komende week gaan we alle details aan jullie uitleggen en maken we alles duidelijk doormiddel van foto- en videomateriaal…

Mocht je ons de komende week volgen en wil je wat achtergrondinformatie? Check  dan even onze uitgebreide site.

Voor degene die het alvast benieuwd is; Morgen gaan we alles vertellen over de technische kant van de carnavalswagen. Dan vertelt onze technische man jullie alles over de bewegingen en aansturing. Iets waar je nog van versteld zult staan. Daarnaast komen de plakkers, lassers en afwerkers aan bod. Ook dit doen we natuurlijk met foto’s en filmpjes.

Over 4 dagen weet je dus precies hoe wij een wagen bouwen en wat er allemaal bij komt kijken. Daarnaast denken wij dat je als lezer van onze blog met een heel ander idee naar onze wagen zult kijken………

Posted by Eindhovens Dagblad on februari 7, 2011 at 07:31 nm | Permalink | Reacties (0)