De laatste blog

Mijn laatste gastblog voor het ED wordt een latertje, het is twaalf uur geweest en ik lig met mijn laptop in bed. Wat december is voor de winkeliers is januari voor de fitness branche: de maand waarin je een belangrijk deel van je jaaromzet moet maken. En dat was de afgelopen dagen te merken!

Het was zelfs zo druk en hectisch dat ik vandaag mijn camera op de club heb laten liggen. Helaas daarom geen foto’s. En we hadden nog wel een paar fotogenieke momenten: we sloten vandaag onze open week af met een spinning marathon. Drie uur achter elkaar op de indoor fiets. Weliswaar met elk uur een korte pauze, maar ga er maar aan staan, drie uur voluit op een fiets.

We organiseren elk jaar een spinning evenement en ook dit jaar waren de fietsten weer in een mum van tijd “uitverkocht”. Uiteraard was de bijdrage die we dit keer vroegen geheel ten behoeve van dance4life.

Het was leuk om over mijn ervaringen te bloggen de afgelopen week. Maar, eerlijk is eerlijk, ik heb wat meer respect gekregen voor al die mensen die tijdens topdrukte naast hun zakelijke deadlines er ook nog voor kiezen om met een deadline te gaan werken om kopij in te leveren! Je maakt genoeg mee (zeker in mijn vak), maar zet het maar even op papier voordat het moet worden ingeleverd – en dan hebben blogs nog het voordeel dat ze niet naar de drukker hoeven.

Hoe dan ook, ik hoop dat de lezers een indruk hebben gekregen van wat er zoal speelt in een Fitness club en dat je altijd welkom bent als je meer wilt weten over gezond om te gaan met sport en voeding zonder gezelligheid en wellness uit het oog te verliezen.

Ik wens iedereen die in januari is begonnen met sporten, bij welke sportclub dan ook, heel veel succes! Zorg alsjeblieft dat het een onderdeel van je levensstijl wordt en vooral dat je het leuk blijft vinden: het is tenslotte ontspanning, maar met een doel. En iedereen die de blog heeft gevolgd, bedankt hiervoor en wellicht komen we elkaar nog eens tegen.

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 17, 2011 at 03:50 nm | Permalink | Reacties (0)

De Personal Trainer

Massaal hebben de Nederlanders de sportschool gevonden. Inmiddels worden de programma’s druk gevolgd. En dan heb je nog de die-hards. De mensen die nieuw binnenkomen omdat zij op korte termijn hun doelen willen behalen. Dit kan zijn afvallen voor het aankomend huwelijk, mensen die een motivator nodig hebben om het vol te houden, mensen die het eng vinden om alleen te sporten, mensen die in de zomer de Alp d’Huez willen fietsen en specifiek daarop willen trainen, noem maar op. Deze mensen kiezen voor een personal trainer. Bij ons in het stadion zijn dat Aquiles en Rik.

- Aquiles, een “korte” spierbundel in de vorm van een kleerkast.  Specialisme kracht- en duurtrainingen. Maakt niet uit wat voor weer het is zelfs met de vrieskou van -15 graden een paar weken geleden liep Aquiles buiten in een knielange short  zodat zijn beenspieren goed zichtbaar waren voor het vrouwelijke schoon. De dames op de sportschool kennen Aquiles dan ook allemaal.

Rik-Duthler_464x200

-Rik, behalve personal trainer en lifestyle adviseur heeft hij altijd een luisterend oor voor iedereen. Soms denk ik wel eens waarom is die beste man geen psycholoog geworden. Bij Rik trainen voornamelijk de mensen die met blessures kampen, hersteltrainingen nodig hebben maar ook de “girl next door” die persoonlijke begeleiding prefereert. Zelf heb ik ook het geluk dat ik bij Rik mag trainen.

Nog niet zo heel lang geleden dacht iedereen nog dat persoonlijke begeleiding alleen weggelegd was voor de BN-er , of de notabelen onder ons, maar dat is gelukkig allang niet meer zo. Ook onze personal trainers maken een pakket op maat voor iedere beurs. We noemen onze personal trainer niet voor niets “Yor Coach” waarbij “Yor” dan ook staat voor “Your Own Results”. Jij geeft dus aan wat je wilt bereiken en onze personal trainers vullen het binnen je budget in.

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 13, 2011 at 11:53 nm | Permalink | Reacties (0)

Goede voornemens

Januari, de maand van de goede voornemens (iemand zich wel eens op 31 december afgevraagd wat er van de voornemens van het afgelopen jaar geworden is?) en dus topdrukte bij de Fitness- en Welness Clubs. We nemen ons voor geen enkele hindernis uit de weg te gaan om de kilo’s te verslaan, de afslankshakes en nicotinepleisters zijn niet uit de reclameblokken weg te slaan en dus trekken we de stoute sportschoenen aan en gaan naar de sportclub.

Natuurlijk vragen wij altijd naar de achtergronden van bezoekers op sportgebied en de reden waarom ze weer willen gaan sporten. De vijf meest gegeven redenen zijn:
1. Afvallen
2. Conditie
3. Spierversteviging
4. Algemene fitheid
5. Ontspanning
Misschien is er ooit onderzoek naar gedaan, maar vanuit mijn ervaring in de branche kan ik wel zeggen dat die vijf redenen voor meer dan 90% van de bevolking gelden.
Alleen de motivatie om door te zetten is voor iedereen weer anders. Sommige mensen vinden het prettig om samen met hun partner te sporten en elkaar zo te motiveren, anderen komen tegelijk aan de op club en zien elkaar pas weer na het douchen in de lounge – voor elk wat wils zullen we maar zeggen. Onthoud altijd dat je het uiteindelijk zelf moet doen en vooral voor jezelf moet willen doen.

Vandaag goed bezig geweest met de jeugd. Gelukkig zijn we niet de enige die vindt dat de jeugd meer moet sporten. Het ROC heeft zelfs een eigen sportbureau opgericht. En jawel, dubbel feesten vanmiddag , maar liefst 50 jongeren waren in de club en hebben ervaren hoe leuk sporten kan zijn. Chapeau ROC sportbureau, er zouden meer scholen langs moeten komen bij ons. Om de jeugd extra te belonen een groepsfoto in het blog van vandaag.

Deelnemers


Morgen maken jullie kennis met onze Personal Trainers.

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 13, 2011 at 08:39 vm | Permalink | Reacties (1)

Wanna SH’BAM™ with me?

Fitnessblog Er zijn werkdagen en dinsdagen. Op een werkdag kun je lekker werken, gesprekje hebben met de leden, nieuwe mensen rustig rondleiden enzovoort. En dan hebben we dinsdagen: ook deze dinsdag hebben we ons clubrecord gebroken van bezoekende leden op één dag… Vervolgens komt alles en iedereen ook nog tegelijk binnen, de binnenstad op koopzondag was er niets bij.

En ja hoor, gisteren is onze roeicompetitie dan echt goed van start gegaan: 1.000 meter zo snel mogelijk afleggen op een roeimachine. Het wereldrecord schijnt op 2 minuut 40 seconden te staan en daar richten we ons op. Onze snelste roeier tot nu toe heeft er slechts 28 seconden langer over gedaan. Die heeft dus wel even een snelheid van 19 km/u gehaald! En wij zouden natuurlijk geen HealthCity zijn als we voor deze gelegenheid de roeimachines niet in een vijvertje hadden gelegd.

Blog2 Het grootste succes van vandaag was wel de SH’BAM™ groepsles! Dit is een les die voor iedereen die lekker een workout wil doen toegankelijk is: lekker dansen met z’n allen op herkenbare muziek uit de top 40 en met eenvoudige moves.

Maar wat een opkomst zeg! Maar liefst 48 mensen stonden in de rij voor een kaartje, als de zaal drie keer zo groot was geweest was het nog volle bak geworden, niet te geloven! Het is zo ontzettend leuk om mensen zo enthousiast te zien sporten en gewoon “fun” te hebben. En wel ondertussen zonder dat ze het in de gaten hebben aan de calorietjes werken.

Morgen krijgen jullie van mij de top 5 van de redenen die de mensen opgeven om juist nu te gaan sporten. Misschien herken jij jezelf wel!

 

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 11, 2011 at 11:02 nm | Permalink | Reacties (0)

Aftrap Big Diet

Onze film van gisteravond, 'Loft', viel goed mee. Gelukkig zorgde Jeroen van Koningsbrugge voor de broodnodige luchtige noot af en toe. Maar, 'double-booked', het kan tegenwoordig ook al in de bioscoop. Onze stoelen twee keer uitgegeven, wordt toch een beetje krap kan ik je zeggen. Gelukkig  hebben we de activiteiten op de club vandaag op de rit staan, kan ik meedoen met 'Big Diet' en verzeker ik mij van een plekje voor de film.


Bigdiet Maar even serieus: deze week is ook de aftrap van onze 'Big Diet': onder begeleiding verantwoord met je gewicht omgaan door zowel je eetgewoonten aan te passen als in een goed sportritme te komen. Elk jaar gelukkig weer een succes, ook vandaag stonden de leden weer in de rij om in te schrijven.

En ja, we zijn een commercieel bedrijf, maar persoonlijk vind ik het ook altijd heel fijn om te zien als mensen hun doelen op dit gebied bereiken! Wij helpen je waar het kan, maar je moet het zelf doen! Maar is het iets voor je, kom gerust even langs.


Het was een enorme drukte vandaag, volgens voorspelling komen de Healthblog  afvallers zich vandaag melden. De eerste niet-leden stonden al voor de deur voordat de club open was vanochtend. Wat is dit toch met ons Nederlanders? Waarom moet heel Nederland per se in januari beginnen met de goede voornemens? De wensen variëren van 5 tot 40 kg afvallen. De één wil deze zomer strak in bikini en de ander beseft nu toch echt dat zijn gezondheid gevaar loopt. Wellicht helpen de tv programma’s ook om de mensen naar de sportschool te krijgen…


Genoeg voor vandaag, volgens mij zit ik al ruim boven mijn maximum aantal woorden, tot morgen!

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 10, 2011 at 10:48 nm | Permalink | Reacties (0)

Druk, leuk, hectisch en gezellig!

Terwijl de meeste mensen lekker komen ontspannen op een Fitness Club, is het voor mij een werkgever en was het voor ons vandaag weer flink aanpoten. En aan het einde van de dag stond er nog één punt in mijn agenda: een blog schrijven voor het ED... Op zich erg leuk natuurlijk dat onze HealthCity Club zo onder de aandacht kan komen. En omdat er deze week veel op het programma staat bij ons is het extra spannend om daarover te kunnen schrijven.

Vandaag (zondag) hadden we een open dag op de Club, maar zijn we toch vooral bezig geweest met de voorbereidingen voor de komende week: er moet zo veel gebeuren. De Club wordt feestelijk aangekleed, extra activiteiten moeten worden geregeld (personeel!), maar we moeten het natuurlijk ook onder de aandacht brengen. Het is voor mensen toch al wat onduidelijk nu HealthCity onlangs de Fitness First vestigingen in Nederland heeft overgenomen. Eerst waren we natuurlijk concurrenten en nu gaan we ineens samenwerken, leg dat maar eens uit.

En dan ook nog eens dat we ons als Health City in de Benelux de komende week sterk gaan maken voor “dance4life”, een goed doel dat zich op een heel eigen manier inzet voor de strijd tegen aids. Kortom, de komende week is druk, leuk, hectisch en gezellig, zowel voor onze bestaande als nieuwe leden. En voor mij is het een feest er over te mogen bloggen!

Maar eerst vanavond even lekker ontspannen met mijn team, lekker eten en daarna naar “Loft”. Ben benieuwd...

Keep you posted!

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 10, 2011 at 01:38 nm | Permalink | Reacties (0)