De laatste Loodjes

Blogbloemen De laatste loodjes en dan kan het feest beginnen. Gisteren hebben we flink lopen sjouwen met grasmatten voor de catwalk, zakken zand tillen, bomen versjouwen, planten tillen en heerlijk ruikende bloemen! Ik voel het wel hoor, ik heb spierpijn in heel m’n lichaam. Maar moet je eens kijken wat een mooi ruikend goed we bij elkaar verzameld hebben, de Area51 heeft nog nooit zo lekker geroken!

Af en toe komt er ook even iemand van de Area51 binnen kijken, ze Blog1 zijn nieuwsgierig, en komen op het lekker ruikend goed af! Het is heel leuk om te zien wat het effect van bloemen op mensen heeft. Men wordt er echt vrolijk van, de kleuren, de geur, de vorm. Iedereen die binnen komt gewandeld tovert meteen een glimlach op z’n gezicht…We hebben al een aanbod gekregen om heel de Area51 zo aan te kleden, maar dat aanbod hebben we vriendelijk afgeslagen! Het is zo groot daarbinnen.

Tijdens het ophangen van de backdrop komt er een dame binnenlopen, ze werkt bij de Area51 en is van het licht. Na dat we met haar gesproken hebben, worden we helemaal enthousiast, Want deze dame blijft voor ons heel de avond het licht verzorgen. En ons lichtplan kan worden uitgevoerd! Alle mooie setjes die we op de catwalk tonen worden perfect uitgelicht, helemaal geweldig!

Zo vandaag de laatste troep opruimen, De verdere inrichting afmaken en dan komen om 16.00 uur de modellen al voor de visagie. Om half zeven komt POPkapper de haren van de modellen verzorgen en de dj’s zijn er om zeven, en dan kan het om acht uur open.

Tot vanavond!

 

Posted by Eindhovens Dagblad on april 9, 2011 at 09:27 vm | Permalink | Reacties (1)

3 dingen waar we blij van worden

Ellie 

In de voorbereiding:

1) Het moment dat we door de berg met kledingzakken heen zijn, het voelt volgens mij hetzelfde als het winnen van een voetbalwedstrijd! Het doorspitten van de kledingzakken, het verdedigen van bepaalde kledingstukken die toch echt op de catwalk terecht moeten komen, het aanvallen van die grote berg, het teamwork, en de overwinning, als je de laatste zak in je handen hebt… Yeah Goal!
We hebben weer overzicht.

2) Als de kledingsetjes die bij elkaar gezocht zijn de modellen ook passen qua maat en mooi staan. Jawel! Het is ons weer gelukt. Ieder jaar is het toch weer spannend. Kunnen we wel genoeg sets samenstellen voor op de catwalk? Gaan mensen hier voor gillen. Nou dus echt wel! Op zo’n moment zijn we even heel blij dat het ons weer gelukt is.

3) Als we de ruimte hebben ingericht. Komt alles er wel zo uit te zien als we hebben uitgewerkt op papier en in ons hoofd? Op deze vraag kunnen we onszelf nog geen antwoord geven. Dat gaat vandaag allemaal gebeuren.

Ik heb er zin in nu is het aftellen begonnen. Vandaag rijden we naar het tuincentrum, om alle planten en de grasmat voor de catwalk op te halen. Daarna door voor de bloemen en dan kan het inrichten van de ruimte beginnen.

Zin in!


 
 

Posted by Eindhovens Dagblad on april 8, 2011 at 09:49 vm | Permalink | Reacties (0)

NO MONEY FEST

Beth4 Afgelopen zondag ben ik benaderd door een student van de Design Academy. Met de vraag of ik mee wilde doen aan het NO MONEY FEST . Het NO MONEY FEST is een veiling met gesloten beurzen waarbij het de bedoeling is je talenten/diensten/goederen uit te wisselen, zonder de tussenkomst van geld. Dit soort initiatieven vind ik erg goed en ik vind het erg interessant om te merken dat deze trend steeds meer bodem begint te krijgen! Een leuk en goed idée dus.

 Op het FEST hadden we een eigen kraam, waar studenten hun kleding in konden leveren in ruil voor een ticket van het kledingruilfeest. Verder was ik opzoek naar 2 studenten die voor 2 uurtjes het verkeer a.s. zaterdag willen opvangen i.v.m. een forse omleiding op Strijp-S. Voor deze dienst heb entrée tickets aangeboden. Fantastisch dat het echt zo kan werken, ik heb 2 studenten blij gemaakt met een ticket en zij maken mij blij met het opvangen van het autoverkeer op Strijp!

 Goed nieuws! We zijn door de zakken kleding heen! Yes alles is geselecteerd,

Vandaag gaan we alles uithangen in rekken en vanavond gaan we de sets die voor de modellen zijn samengesteld doorpassen. Een leuk moment na zo’n zware klus!

 

Posted by Eindhovens Dagblad on april 7, 2011 at 12:55 nm | Permalink | Reacties (0)

Stilte voor de storm

Beth6 Vandaag was zo’n dag dat je halverwege denkt, wat is het toch verdacht rustig! Het stilte voor de storm gevoel, ken je dat? Het rommelt van alle kanten. Er hangt van alles in de lucht... Heel het team van Ellie’s heeft dat gevoel wel een beetje. Klaar voor de start... maar stiekem weet je dat er nog 1.000 dingen geregeld moeten worden.

Alle zakken zijn nu binnen, Ik heb vandaag de laatste ronde gedaan, op de zakken van de Design Academy studenten na (maar daar kom ik in de blog van morgen op terug). Check de foto met al die kledingzakken, en dit is dus nog maar de helft! Deze zakken zijn in de laatste 2 dagen nog binnen gekomen. Daar hebben we morgen een lekker klusje aan.

Wat me vandaag is opgevallen tussen al die zakken met kleding is het pakket wat met de post is verstuurd door de vintagewinkel, Ilovevintage uit A-dam. Samen met de zakken van Hilliebel Vintage, kunnen we de sets voor de catwalk nu zeker leuk oppimpen. Ik heb een leren jas gezien, een schoon kleedje met een fris bloemetjesmotiefje, mooie stappers en zelfs wat zonnenbrillen. Wat een feest dat gaat helemaal goed komen!

IMG_1873 Hopelijk zit er ook wat mannenkleding bij de zakken die we nog moeten doorspitten, Tot nu toe hebben we schat ik een half rek met mannenkleding voor de winkel, maar niets wat leuk is voor op de catwalk...  Ik zou het jammer vinden als we geen vent op de catwalk kunnen zetten... Maar we hebben nog hoop, ik schat dat we morgen nog zo’n 60 zakken te gaan hebben en dan zijn we er doorheen. Dan kunnen we beginnen met alles uit te hangen voor in de winkel en de sets voor de catwalk compleet maken.

Tot morgen!

Posted by Eindhovens Dagblad on april 6, 2011 at 09:48 vm | Permalink | Reacties (0)

Chaos!

Blog_femke2_safe_image.php Chaos, een woord dat we bedacht hebben voor orde die we niet begrijpen.
Haha ik vind het een perfecte uitspraak! Voel me na het lezen van deze uitspraak ook opeens heel geordend en gestructureerd. Ja echt wel! Dank u voor degene die dit op het bord heeft geschreven. Ik ervaar deze dag opeens totaal anders, yes! Had ik al dank je wel gezegd?

… Hoe begon deze dag dan?

Zo net op tijd wakker voor het eerste interview bij Omroep Brabant over Ellie's. 'En je hebt gekozen voor het nummer?...' 'Jolene van Dolly Parton. Dit nummer doet ons denken aan onze jeugd, de eerste (serieuze) verkleedpartijen met vriendinnen. Dolly was toen (!) onze modeheldin.”  Hahaha leuk!

Hop de douche in, mails beantwoorden, sponsorafsraak bij bloemist Pasmans met Vera (m’n wederhelft betreft Ellie’s). Shit geld in de parkeermeter, Hup weer terug. 2 telefoontjes, iets over chocolade en een project van de Design Academy.
Telefoon gaat weer… Eefke van Omroep Brabant, hup weer in de uitzending, spannend, vertellen over Ellie’s, ja en het nummer van… Alain Clarck // Father & Friend (ondertussen ben ik nog steeds bij de bloemist) en hup door, kledingzakken ophalen bij de Hoogste Tijd want de achterruimte is helemaal vol met zakken.
Door naar Hilliebel, die 10 zakken vol heerlijk vintage spul voor me heeft klaar staan, ennn thuis aangekomen telefoon, ja daar hebben we Omroep Brabant weer met het laatste interview van de dag, eindigend met het nummer Caro Emerald // Back it up. Echt super leuk!
Afspraak met een student van de Design Academy, tickets op! Nieuwe bij de HT droppen. Zo voldaan plof ik op de bank. Jaha dat was een mooie afsluiter van deze dag geweest, maar nee, het lijstje gaat door, en na m’n afspraak van zeven uur, zeg ik tegen mijn vriendin, wat een Chaos!

Maar hey, niets aan de hand want chaos is gewoon een woord dat we bedacht hebben voor orde die we niet begrijpen!

Posted by Eindhovens Dagblad on april 5, 2011 at 09:04 vm | Permalink | Reacties (0)

Wat een weekend en wat een vrijdag!

Femke_blog Ieder jaar is het dezelfde spanning: de vraag of we wel genoeg kledingzakken binnen krijgen en of de kleding die in de zakken zit wel goed genoeg is voor op de catwalk of voor in de winkel.

Tot vorige week was het maar schaars met de zakken die we tot dan toe verzameld hadden. ‘Pfff, we hebben nog maar een week. En met alle respect, maar met die verwassen H&M-etjes gaan we het dus echt niet redden’. Ow man, ik hoor het de stylistes van vorig jaar nog zeggen. ‘Tot nu toe is het altijd nog goed gekomen’ zeg ik tegen mezelf ‘iedereen levert z’n kleding echt pas op het allerlaatste moment in (uitzonderingen daargelaten)’

Maar goed, vol goede moed heb ik afgelopen vrijdag toch maar een busje geleend van een vriend. Ik had namelijk al zo’n voorgevoel: die zakken gaan niet allemaal in mijn Peugeot passen. Na het rondje Hoogste Tijd en area51 ben ik erg blij dat ik dat gedaan heb, want JEZUS wat is er weer veel kleding ingeleverd!

 Voldaan bellen Vera en ik aan bij Mascha (een van de stylistes van Ellie) en we zeggen trots ‘Help je even mee? Want die bus zit helemaal vol!’ De ogen van Mascha worden groter als ik de deuren van de bus open doe. ‘Yes!’ met een vreugdeklap in haar handen. Zo, en ik opgelucht, pfff aan de slag dan maar. Heel de vrijdag tot laat in de nacht hebben we alle zakken doorgespit en owww wat zit er weer veel leuk spul tussen.  (foto) Gelukkig!

 Kun je je voorstellen? Ondertussen blijven die zakken maar binnenstromen… dat wordt overwerken!

 

 

Posted by Eindhovens Dagblad on april 4, 2011 at 01:24 nm | Permalink | Reacties (1)