Het park is klaar voor het weekend

Vandaag stond er een maandelijkse vergadering op het programma, maar voor dat we daar aan beginnenBlogbestzoo  eerst de dagelijkse dingen zoals het voeren. Vandaag was er bij het voeren niet veel bijzonders te melden of te zien, dus we konden al snel door met de overige zaken.
Een van de dingen die we op vrijdag meestal doen, is het park klaar maken voor het weekend zodat het park ook met iets minder personeel goed kan blijven draaien. Hierbij moet je denken aan het droog voer zoals brokken al klaarzetten en alles opgeruimd achterlaten. Ook zal met deze mooie dagen het terras een extra opknapbeurt moeten hebben en zo hebben we dat ook gedaan.

Blogbestzoo2 Na alle dagelijkse dingen zijn we ook alle dierenverblijven nagelopen waar vieze plekken lagen en waren, de ramen van de nachthokken gewassen, zodat de mensen weer goed naar binnen kunnen kijken en vers hooi en stro gegeven waar het nodig was. Ook hebben we de voerbakken voor de avond al klaar gezet zodat we na de vergadering niet veel meer hoeven te doen en sneller konden gaan genieten van het mooie weer.

Na de pauze was de vergadering gepland. Deze duurde wat langer dan normaal, want er moest een hoopZooblog  besproken worden over het komende seizoen. Wat wordt de planning is en hoe het zal verlopen.
Na de vergadering zijn we vlug de dieren gaan voeren. Je zult net zien dat het dan ook allemaal tegenzit, want de kapucijner apen wilden niet graag naar binnen.

Al met al was het een lekker weekje in het park met mooi weer en veel bezoekers. Ook de ervaring met het bloggen zijn we weer rijker.  Hopelijk hebben wij jullie ook via deze weg en een soort van kijkje achter de schermen kunnen en mogen geven. We willen iedereen uitnodigen het park een keer te komen bezoeken, want het is zeker de moeite waard.

 

Maikel Theunisse 
Team BestZOO
 

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 25, 2011 at 08:01 nm | Permalink | Reacties (0)

Wat een prachtige dag

Van ons en van de dieren mag het het hele jaar wel zo’n mooi weer blijven. In de vroege morgen met het zonnetje in ons gezicht gingen we weer aan de slag. In de ochtend het zelfde rondje lopen om te voeren en de dieren te controleren op hun gezondheid. Vandaag staat er in ieder geval voor de dierverzorging niet echt iets spectaculairs op de planning, dus we zien wel waar het schip strand.

Na de voerronde weer volop aan de slag om het park seizoenklaar te maken. De Kookaburra vogels vonden het niet zo leuk om gevangen te worden, want zij werden in de ochtend opgesloten in hun nachthok. We wilden namelijk het buitenverblijf aanpakken: bamboe  snoeien, nieuwe zitstokken ophangen en ook hier weer een verse bodembedekking leggen. Na de middag mochten ze weer los en je kon zien dat ze er van genoten.

Ook kwamen ze vandaag de nieuwe parasols brengen voor het terras. Hier zitten ook steeds meer bezoekers. Komende week zal ook het paviljoen achter in het park bij het terras seizoensklaar worden gemaakt, zodat mensen ook daar kunnen genieten van hun hapje en drankje.
Tijdens de dagelijkse mestschoonmaak bij de kamelen kon je in de verte al zien dat de rode reuzenkangoeroe ook zichtbaar aan het genieten was van het mooie weer.

Al met al was het vandaag een rustige, maar productieve dag.

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 24, 2011 at 04:55 nm | Permalink | Reacties (0)

Wat een weertje

De dag begon al met een stralend zonnetje. De vogels maakten al vrolijke geluiden en de apen schreeuwden dat ze graag naar buiten wilden om van het mooie weer te genieten. Vandaag is het de grote schoonmaakdag van het park, de nachthokken van de apen konden wel een poetsbeurt gebruiken en het water in de vijver van de koi-karpers moest ververst worden.

Bestzoo1 Na het voeren zijn alle apen uit zich zelf naar buiten gegaan zodat wij in alle rust de kooien konden schoonmaken. Een straf was het niet voor de dieren want ze genoten uitgebreid van het mooie lenteweer. De neusberen die 2 weken geleden naar ons park zijn gekomen passen zich steeds beter aan. Ze delen hun verblijf met de kapucijnerapen.

De bezoekers aantallen stijgen de laatste week zeer hard in verband met het mooie weer. Fietsers die langs komen pakken een bakje koffie en er zijn weer volop kinderfeestjes in de planning. Zij mogen helpen met voeren en verzorgen van de dieren.

Al met al was het een mooie, maar drukke dag. In de winter zijn er natuurlijk niet zo veel bezoekers maar nu komt de gezelligheid, frisheid en plezier weer terug in het park.

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 23, 2011 at 05:13 nm | Permalink | Reacties (0)

De lente begint in BestZOO

Wasbeer Vanmorgen toen ik van huis vertrok scheen het zonnetje al volop en de vooruitzichten die ik hoorde op de radio waren meer dan goed. Eenmaal op het park een bakje koffie en weer volop aan de slag. We waren met wat extra personeel zodat ook de extra dingen wat grondiger aangepakt kunnen worden en het park klaarmaken voor het (hopelijk) mooie lente- en zomerseizoen.

Een aantal dagen geleden zijn we begonnen met de renovatie van een grote vogelvolière waar ik vandaag maar eens mee verder ging want er moet nog een hoop gebeuren. Ook alle andere buitenverblijven moeten deze weken weer lekker opgefrist worden, zoals nieuwe touwen bij de apen, nieuwe zitstokken bij de vogels die uit hun winterverblijf worden ontwaakt. Er wordt grondig geharkt en de kooien krijgen nieuwe bodembedekking. De Lapland-uilen kregen een nieuwe nestkast, want hun oude was behoorlijk versleten. Zo krijgt het park langzaam maar zeker steeds meer kleur en een frissere uitstraling na die lange koude wintermaanden.

Tegen het eind van de dag liep ik met mijn camera door het park en zag dat niet alleen wij graag met mooi weer in de zon zitten. De ringstaartmaki’s gaan uitgebreid liggen zonnen. De nieuwe mannelijke wasbeer  (foto) die vorige week naar ons park is gekomen vermaakt zich steeds beter in de groep en ook de wasberen genieten met de hele groep van de zon.

Tenslotte  kregen we telefoon dat de papieren rond zijn voor het vertrek van de Darwin nandoe. Zij verhuist  naar de dierentuin van Rotterdam, omdat daar zijn meer van haar soortgenoten zijn.

Zo was de dag snel voorbij, was wel zwaar door al het geklus in, op en rond de kooien maar het resultaat mag er zijn.

Maikel Theunisse


 

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 22, 2011 at 04:39 nm | Permalink | Reacties (0)

De dag van een dierverzorger van BestZOO

Voer Een blog, waar begin je mee? Voor dierverzorgers is dit geen allerdaagse taak, wij staan bijna de hele dag buiten in het Hollandse weer of in de nachthokken van de dieren.

Vandaag (maandag) was het een dag zoals er wel meer zijn: in de ochtend een bak koffie en bespreken wat er  op de planning staat en dan gaan we aan de slag. Zo pak ik mijn kar volgeladen met vers gesneden groenten, fruit, brokken en natuurlijk gieters met vers en schoon drinkwater.

Net als iedere morgen hoor je al op een afstand de dwergezels balken, omdat ze weten dat zij de eerste zijn die hun eten krijgen. Zodra je de bakken op de grond zet weten de capucijner-apen al dat het niet lang meer duurt voordat zij hun eten krijgen. Een volle bak met gesneden appel, apenbrokken en wat lekkere stukjes banaan gaan er wel in bij deze actieve beestjes.

Zo gaat onze ochtend verder naar verschillende apen en andere diersoorten die ons al van ver horen aankomen.

Kameeltje Nu de magen van alle dieren gevuld zijn gaan we beginnen aan de dagelijkse werkzaamheden zoals het uitmesten van de stallen. Ook gaan we langs de kamelenwei en begroeten we het 1 week oude kameeltje (foto) en controleren haar op haar gezondheid. Bij de apen worden dagelijks de etensresten van de vloer geraapt en als dit gebeurd is zijn we al bijna op de helft van de dag.

In onze pauze zijn we lekker in het zonnetje gaan zitten (hadden we wel weer verdiend). Daarna kunnen we beginnen met de extra werkzaamheden en de voorbereiding van de avondvoedering. Ook moesten we de Zwarte Ooievaars verplaatsten van voor de schermen naar een verblijf achter de schermen want deze worden fel tegen bezoekers en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Na allemaal kleine dingetjes gedaan te hebben van schoonmaaktaken tot aan het vangen en verplaatsen van dieren gaan we ons langzaamaan bezighouden met de avondvoedering.
Tijdens de avondvoedering doen we voor de 2de keer de dagelijkse dierencheck om te kijken of alle dieren gezond en normaal gedrag vertonen.

Na de laatste dieren gevoerd te hebben ruimen we alles op en gaan we terug naar onze kantine. Hier schrijven we onze dagrapporten voor de collega’s en de administratie.

Dit was zomaar een dagje van mij als dierverzorger, morgen zal een van mijn collega’s ook een stukje vertellen over haar werkzaamheden op het park.

Maikel Theunisse

Team BestZOO

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 22, 2011 at 10:51 vm | Permalink | Reacties (0)

Lente in de dierentuin

Wij zijn met 5 dierverzorgers (Maikel Theunisse , Evie Stoltz, Valma Duquesnoy, Linda Janssen Steenberg en Nadia Kemper) en wij gaan ieder 1 dag een stukje bloggen over datgene wat hij of zij heeft meegemaakt of gedaan heeft.

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 21, 2011 at 03:31 nm | Permalink | Reacties (0)