« Ilmarinen, | Hoofdmenu | De 3e dag: »

De 2e dag:

Het hele leuke van dit congres, omdat er heel veel jongerenwerkers zijn, is dat er veel energizers worden gedaan. Zo zie je hoe er met jongeren wordt gewerkt in verschillende landen. Tussen de discussies en presentaties door wordt er elke keer een leuke energizer gedaan. Dit is meer een informeel congres, maar dat maakt het ook wel heel gezellig.


We begonnen de dag met energizers, hierna werd er door een aantaal jongeren werkers gepresenteerd. Deze presentaties gaan over de projecten die ze hebben in hun eigen land en wat voor organisaties er zijn. Het programma van de dag ging vooral over de negatieve aspecten van het land. Wat er fout gaat en waarom er veel jeugdwerkloosheid is. Zo’n onderwerp begint vaak met een presentatie van een professional en daarna splitsen we de groep op in groepjes van 5 of 6 mensen. Met deze groepjes proberen de besproken onderwerpen voor elk land aan te kaarten. Bijvoorbeeld, de werkgelegenheid voor hoger opgeleide jongeren. We zagen dat in de landen Hongarije, Bulgarije en Litouwen dat er te veel studenten slagen, omdat de overheid de universiteiten geld gaf voor elke geslaagde student. Dit vormt het probleem dat er veel “hoog opgeleiden” zijn, maar dat er relatief weinig werkgelegenheid is.

In de avond was er een ‘multi-culti’ avond waarbij iedereen hun eigen streekproducten bij zich had. Dit was gewoon om elkaar beter te leren kennen en het is leuk om de streekproducten uit te wisselen. ( Heel Europa houdt van stroopwafels!)

Posted by Eindhovens Dagblad on maart 26, 2012 at 08:48 vm | Permalink

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.