« Het warm water was op bij mijn gastgezin | Hoofdmenu | Het eerste officiële debat en natuurlijk weer een feestje! »

Onderwerpen kiezen en een feestje bouwen

Vanochtend moesten vroeg opstaan omdat we al om acht uur op school moesten zijn.

Ieder ging naar zijn of haar eigen committee en dus eigen debatzaal. Het begon met een checklist om te kijken of iedereen present was. We hadden vaste plaatsen en konden tijdens de discussie niet veel praten. Wel zat er een jongen naast mij die op zijn laptop steeds spelletjes(mario) speelde, dus zo formeel is het niet altijd...we hebben veel nieuwe en aardige mensen ontmoet.

Eerst stemden we welk punt we eerst gingen behandelen, want elke committee heeft twee onderwerpen te bespreken (voor info over dit zie: munob.org). Nadat we hadden gekozen mochten we rondlopen door de zaal en met andere landen op ideeen komen die kunnen we dan weer gaan bespreken.

Toen we dat hadden gedaan gingen we naar een kamer met computers om resolutions te schrijven. Er kwamen er twee uit en die waren beide sunmitted by veel andere landen en die discusseerden dus welke solution het zal worden, want we zijn nog niet klaar en morgen gaan we verder met ons onderwerp.

Tussendoor hadden we een coffeebreak waarbij we een croissant met vloeibare chocolade kregen en met de lunch liepen we naar onze zeer chique drie gangen lunch, alle tafels mooi gedekt en de ober kon doei zeggen! Dat is waar we elke dag gaan lunchen, dus de ober zei alvast tot morgen. Ook het meisje uit ons gastgezin hebben we al Nederlands geleerd.

Die avond hadden we een soiree. We kregen niet te weten wat we gingen doen maar het viel zeker niet tegen! Wat begon als een rustige, ietwat saaie avond met optredens van klassieke muziek en een koor,  eindigde in een gezellige polonaise met bijna heel de zaal op ik neem je mee van Gers Pardoel! Wij Hollanders kunnen wel een feestje bouwen en er werd nog lang gedanst! Morgen hebben we een official party waarbij we waarschijnlijk gaan bowlen en poolen, ik heb er nu al zin in!

Suzanne van den Bosch

Posted by Eindhovens Dagblad on februari 1, 2012 at 07:49 vm | Permalink

Reacties

Hoi Suus Isa's en Floor, wordt er daar ook nog gewerkt??? Klinkt wel gezellig.

Geplaatst door: Frank | 1 feb 2012 08:57:28

Erg leuk om te lezen. Jullie maken veel mee en jullie zullen ongetwijfeld veel leren. Op munob.org is te lezen dat het echt ergens over gaat. Heel interessant.

Ik ben benieuwd om meer te horen.

Geplaatst door: P. Diederen | 1 feb 2012 19:16:32

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.