« januari 2012 | Hoofdmenu | maart 2012 »

Terug naar huis

Vandaag was alweer de laatste dag van het debatteren. We zijn tot een paar goede resoluties gekomen die de wereld zullen verbeteren! Als ze ooit uitgevoerd worden...

We aten cake in de coffeebreak en weer een driegangen lunch in het restaurant, we hebben heel veel foto's gemaakt met de nieuwe mensen die we hebben ontmoet. Er zijn verkiezingen gedaan van most fashionable tot funniest en best delegates. Floor is de most fasionable delegate geworden van haar committee!

Deze avond zijn we met bijna alle Nederlanders (21) gaan lasergamen in de grote mall, dat is een groot overdekt winkelcentrum met vanalles erin zoals een schaatsbaan, MacDonalds, een soort Speelland, een bioscoop, en alles wat je maar kan bedenken. Ook dat was hartstikke leuk ondanks dat ik verloor met -650 punten! Haha!

Morgen is de laatste dag. Hoewel, het valt nog te betwijfelen of we zaterdag al naar huis toe kunnen. Het schijnt dat er morgen en zaterdag een sneeuwstorm komt. Er is nu al één vliegveld gesloten, het heeft vandaag heel de dag gesneeuwd en het is nog steeds niet gestopt. Het is hier continue -20 en we hoorden dat de Zwarte Zee bevroren is! Zelfs een golf daarin is bevroren!

Morgen de laatste paar speeches, een afsluitende ceremonie en nog wat free time om souvenirs te kopen. We hebben het hier hartstikke naar onze zin en willen volgend jaar zeker weer gaan. Maar je begint langzamerhand ook wel naar je familie vrienden en huis te verlangen! Zaterdag landen we als het goed is om half 4 op Eindhoven Airport. Voor diegene die ons wil komen ophalen: jullie zijn van harte welkom! Dit was onze laatste blog en hierbij de groeten uit Boekarest van iedereen!

Suzanne van den Bosch

Posted by Eindhovens Dagblad on februari 2, 2012 at 11:12 nm | Permalink | Reacties (0)

Het eerste officiële debat en natuurlijk weer een feestje!

Woensdag was de eerste dag van het ‘echte’ debatteren in mijn comité (ECOSOC, een van de 5). We hebben het zo’n 5 uur over een resolutie gehad. Al was het niet een groot debat te noemen, toch zijn we er met z’n allen uitgekomen.

Voor de lunch gingen we naar hetzelfde restaurant als waar we dinsdag waren. Het was weer chique en uitgebreid. We zijn iedere dag rond 1 uur klaar met het ochtendprogramma en dan gaan we lopend naar het restaurant. Als er wordt gezegd dat we vertrekken, gaat iedereen zich ineens omkleden en trekt andere schoenen aan omdat we een aardig stukje moeten lopen.

We hadden vandaag opnieuw een feestje, maar nu niet in de school maar in een winkelcentrum. Daar was een verdieping met allemaal activiteiten zoals bowlen, poolen, etc. Het was een gezellig feest!

Isa Stoffels

Posted by Eindhovens Dagblad on februari 2, 2012 at 08:39 vm | Permalink | Reacties (3)

Onderwerpen kiezen en een feestje bouwen

Vanochtend moesten vroeg opstaan omdat we al om acht uur op school moesten zijn.

Ieder ging naar zijn of haar eigen committee en dus eigen debatzaal. Het begon met een checklist om te kijken of iedereen present was. We hadden vaste plaatsen en konden tijdens de discussie niet veel praten. Wel zat er een jongen naast mij die op zijn laptop steeds spelletjes(mario) speelde, dus zo formeel is het niet altijd...we hebben veel nieuwe en aardige mensen ontmoet.

Eerst stemden we welk punt we eerst gingen behandelen, want elke committee heeft twee onderwerpen te bespreken (voor info over dit zie: munob.org). Nadat we hadden gekozen mochten we rondlopen door de zaal en met andere landen op ideeen komen die kunnen we dan weer gaan bespreken.

Toen we dat hadden gedaan gingen we naar een kamer met computers om resolutions te schrijven. Er kwamen er twee uit en die waren beide sunmitted by veel andere landen en die discusseerden dus welke solution het zal worden, want we zijn nog niet klaar en morgen gaan we verder met ons onderwerp.

Tussendoor hadden we een coffeebreak waarbij we een croissant met vloeibare chocolade kregen en met de lunch liepen we naar onze zeer chique drie gangen lunch, alle tafels mooi gedekt en de ober kon doei zeggen! Dat is waar we elke dag gaan lunchen, dus de ober zei alvast tot morgen. Ook het meisje uit ons gastgezin hebben we al Nederlands geleerd.

Die avond hadden we een soiree. We kregen niet te weten wat we gingen doen maar het viel zeker niet tegen! Wat begon als een rustige, ietwat saaie avond met optredens van klassieke muziek en een koor,  eindigde in een gezellige polonaise met bijna heel de zaal op ik neem je mee van Gers Pardoel! Wij Hollanders kunnen wel een feestje bouwen en er werd nog lang gedanst! Morgen hebben we een official party waarbij we waarschijnlijk gaan bowlen en poolen, ik heb er nu al zin in!

Suzanne van den Bosch

Posted by Eindhovens Dagblad on februari 1, 2012 at 07:49 vm | Permalink | Reacties (2)