« Conferentie in Boekarest | Hoofdmenu | Het warm water was op bij mijn gastgezin »

Boekarest, het weekend

Vliegend van de zon af werd de lucht donkerder en donkerder. Daar gaan we, op naar de kou. Iedereen zit vol adrealine want het is eindelijk zo ver: we gaan naar Boekarest.

Allemaal zijn we erg nieuwsgierig; waar komen we terecht, hoe ziet Boekarest eruit, wat is het weer? We weten het wanneer we landen op het vliegveld in Boekarest. Naja, vliegveld is een groot woord. Het is een klein gebouw met één lopende band, die na lang wachten uiteindelijk begint te draaien. Dan duurt het nog een eeuwigheid voordat de koffers eraankomen, maar uiteindelijk heeft iedereen zijn spullen en kunnen we naar het busje gaan.

De sneeuw ligt in grote hopen langs de weg, het busje rijdt langzaam in verband met de sneeuw… Mattei, een van de organisatoren, brengt ons naar de school. En daar staan ze, onze gastgezinnen. Ik zie mijn ‘buddy’, Andreea, meteen, ik herken haar van facebook, zij herkent mij en al gauw zit ik samen met haar in de auto met haar vader. Bij thuiskomst wacht moeder met smacht op me. Het broertje ligt al in bed, waar hij erg van baalde. Ik krijg wat te eten, speel even Monopoly met Andreea  en dan ga ik naar bed. Ik lig op Andreea’s kamer. Alleen. Ik lig nog even na te denken over de dag en dan val ik slaap.

De volgende morgen ontbeten en naar een kerk gegaan, klein maar mooi kerkje. Het sneeuwlandschap is prachtig. Andreea en ik gaan naar een natuurmuseum en dan is het tijd voor de lunch. Ik ontmoet de nicht van Andreea, Alexandra, en we eten warm. Het ritme is anders dan in Nederland, maar ik kan me goed aanpassen. Rond vier uur gaan we naar een groot winkelcentrum. Daar ontmoet ik mijn vriendinnen die logeren bij vriendinnen van Andreea. Samen gaan we bowlen en ontmoeten we nog andere mensen van mijn school. Dan lopen we winkel in en uit, gewoon omdat het kan. We nemen de metro terug, bespreken de plannen voor morgen, eten koud, en dan is het alweer bedtijd. Nu met pijn in mijn voeten en een volle maag na een lange Roemeense dag kruip ik mijn nest in, en ben ik benieuwd wat morgen ons brengt.

Isa

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 30, 2012 at 10:35 vm | Permalink

Reacties

Dames, zet 'm op daar in Boekarest. Wij volgen jullie hier op de voet. Groetjes uit Helmond

Geplaatst door: Frank | 30 jan 2012 12:43:00

Leuke dagen gehad. Ik begin je wel al een beetje te missen hoor. Nog 5 dagen. Veel succes!
xx

Geplaatst door: Lotte | 30 jan 2012 21:22:09

Wat goed dat je daar bent! Zet hem op!

Geplaatst door: Martijn | 31 jan 2012 12:08:16

Veel plezier en succes gewenst aan allen ! Wij volgen jullie verhalen op de voet !

Geplaatst door: Ans en Will | 31 jan 2012 15:48:16

Wat leuk dat jullie het zo leuk hebben! Hebben ze lekkere toetjes in Boekarest?
Wij zijn in ieder geval apetrots op jullie!

Geplaatst door: Jeanette, Marion en Kees | 31 jan 2012 17:42:07

hallowallemaal, geniet en de warmte zit van binnen, tot gauwus, peter busser

Geplaatst door: peterbusser | 2 feb 2012 11:48:05

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.