« De slimste regio in New York | Hoofdmenu | Over een paar uur weten we het: gaan we winnen? »

Van Californië naar New York

Sisco1 Zoals gisteren beloofd vandaag meer over de belevenissen van onze delegatie in San Francisco. Mijn collega Peter Portheine vertelt.

Dinsdag en woensdag was een deel van de Brainport delegatie te gast bij Cisco in San José. Thema hoe kan internettechnologie een bijdrage leveren om de uitdagingen in de zorg het hoofd te bieden.

Veel nadruk op efficientere processen en alles georganiseerd vanuit het perspectief van de klant.

Tele Health Presence om de zorg in de 1e lijn naar patienten thuis te brengen. Geen wachttijden, efficienter gebruik van capaciteit en vooral klantvriendelijk. Niet alleen een concept want in San José bedienen ze met hun Health Center 18.000 medewerkers en hun familie. Nadruk naast 1e lijns zorg op gezond leven en bewegen.

Cisco investeert als werkgever in preventie. Zij heben hun zorg processen opnieuw ontworpen omdat de Sisco2 meeste zorgverlening niet is opgezet vanuit het perspectief van de patient. Veel aandacht voor de steeds voornamere rol van sociale media. "Listening" zijn tools om in de diverse netwerken als Linkedin, Youtube, Facebook en Twitter te monitoren hoe en wat er wordt bericht over een bedrijf.

 Internet en sociale media transformeren van tekst naar video. Verwachting is dat in 2013, 90% van het internetverkeer bestaat uit video. In Amerika zijn sociale media al belangrijker dan zoekmachines als Google en Bing.

Cisco heeft toegezegd als partner te gaan fungeren voor de opzet en realisatie van een grootschalige proeftuin Slimme Zorg in de Brainport Regio. Sillicon Valley blijft een bron van inspiratie met dank aan Cisco.

In New York verliep alles volgens schema. Joep vertelde met veel flair over de schtergronden en successen van Brainport en presenteerde de Van Gogh layer. Vandaag verder een belangrijke dag. Het interview met Rob van Gijzel en Yvonne van Mierlo door Robert Bell, co-founder van ICF. Aan de voorbereidingen ligt het niet...

Posted by Eindhovens Dagblad on juni 2, 2011 at 01:57 nm | Permalink

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.