« Na de gouden medaille | Hoofdmenu | Volg ons op twitter over de Kennedymars »

Slot en de Zweedse Avond

Transplant Het zit er op de World Transplant Games, met resultaten die er niet om liegen. 6o fanatieke sporters en ruim 100 nog fanatiekere supporters; bij alle wedstrijden zag je oranje. Door de stad Göteborg kon je niet lopen of met de tram gaan of je zag altijd een groepje oranje mensen.

Wij zijn als Nederlandse sporters als 6de land geëindigd van de 54 landen die meededen, de grote landen zoals Engeland, USA, Australië, Hongarije en Iran moesten we voor laten gaan. We behaalden met z’n allen maar liefst 58 medailles verdeeld over 22 goud,17 zilver en 19 keer brons.

Terugkijkend op de, voor mij eerste, spelen dat kan ik alleen concluderen dat het een geweldig evenement is geweest. Er was vanuit de Game Village elke avond een uitzending op TV met sporters uit Zweden, de kranten hadden elke dag een of meer items en rond de sportcomplexen zag je overal vlaggen van de  WTG .

Persoonlijk heb ik de spelen als heel bijzonder ervaren, vooral de verbondenheid met elkaar en het aanmoedigen van sporters waar je normaal niet naar toe zou gaan.  Ook merk ik dat zulke spelen veel energie van je vragen wat je wordt min om meer geleefd; op tijd ontbijten, naar de sporters kijken  te voet  of met de tram, tussen 12-14 uur lunchen met z’n allen. Dan zelf trainen of weer kijken naar andere sporters en tussen  17.00 uur en 20.00 uur het avondeten. Daarna naar het Holland House.

De Zweedse avond bestond uit meerdere gedeelten , men begon met Zweedse folklore het volksdansen waaraan de sporters ook aan mee konden doen. Het tweede gedeelte was een barbecue voor meer dan  2000 mensen. Als je dat ziet; keurig wachten op je beurt en dan gaan eten. Uiteraard was er voldoende bediendend personeel. De alcoholvrije dranken waren gratis het andere moest je betalen. Om 20.00 uur begon een groot orkest, bekende en minder bekende melodieën te spelen, waarop volop gedanst werd. Hierna verschenen een zangeres en een zanger die bekende dans nummers zongen, rond de klok van 22.00 uur startte de disco en bleef het nog lang onrustig in Göteborg.

De Zweedse avond bestond verder nog uit speciale hapjes en andere lekkernijen. Midzomer is de start voor nieuw aardappels en aardbeien. Dus er waren voldoende aardbeien met een soort slagroom, en gekookte aardappelen met schil op een prikker met een stukje zure haring. Het is best te eten. 

Na afscheid genomen te hebben iedereen , vertrokken bijna alle sporters en supporters weer naar huis en wij gaan nog een weekje vakantie houden.

Groet Evert Vugs

Posted by Eindhovens Dagblad on juni 24, 2011 at 07:02 nm | Permalink

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.