« Volg ons op twitter over de Kennedymars | Hoofdmenu | Over Rieske zijn lieske, Marlènekes rammelende schoeven en pennekes en andere pijntjes »

Sex in de Achelse Kluis

Blog_kennedymars Wat is dat toch met kloosters? In vroegere tijden waren het gesloten instituten waar niet-kloosterlingen nauwelijks toegang tot hadden. Hoge muren omsloten een gemeenschap van alleen maar mannen of vrouwen. Juist de geheimzinnigheid sprak tot de verbeelding en vele verhalen en vermoedens deden de ronde. En nog steeds hebben veel kloosters hun aantrekkingskracht nog niet verloren.

Op een van onze trainingstochten zou de Achelse Kluis een stopplek zijn. We hadden een mooie tocht gepland van rond de 50 km (achteraf bleken we ons vooraf 10 km ‘vergist’ te hebben en waren het ruim 60 km, maar dat terzijde).
Het zou heel warm worden die dag dus leek het ons beter om zo vroeg mogelijk te vertrekken.

Dus, idioten als we zijn (wie staat er anders in vredesnaam op een vrije zondag vrijwillig om 03.00 uur op?!) wandelden wij al om half 4 ’s ochtends richting Mierlo. Het was nog donker maar de temperatuur lekker en de eerste vogeltjes floten al. Na Mierlo gingen we de Strabrechtse Heide op.

Zonsopgang Strabrechtse Hei blog2 KM Het stuk over de Strabrechtse Heide was een heel bijzondere gewaarwording in een aantal opzichten. In de eerste plaats zagen we een prachtige zonsopgang. In de tweede plaats liepen we een stuk door het door bosbrand getroffen deel. Dat gaf zo in de vroege ochtend een macabere indruk van wat een bosbrand voor ravage aanricht. Tot slot was het heel bijzonder om rond 06.00 uur slechts met zijn tweeën over die grote stille heide te lopen.

Gezeten op een Brabants benkske zijn we ook bewust gestopt om te genieten van de rust, de zon die op het water van een vennetje scheen en de grote diversiteit aan vogels. Een unieke ervaring!

De tocht ging verder naar Heeze waar we eindelijk, bij een benzinepomp, om om 08.30 uur ons eerste bakje automatenkoffie te scoren. En verder over de Leenderheide, richting Leenderstrijp. Daar hadden ook een interessant intermezzo. De heerlijke kop koffie die we bestelden (met appeltaart-met-slagroom want dat is vaste prik) , werd vergezeld van de mooie verhalen van een in onvervalst Brabants kletsende café-eigenaresse.

Daarna vervolgden we onze weg  over de Malpie, alweer zo’n prachtig stukje Brabant! Dat  is onder andere een van de wandeling-verslavende aspecten; je ziet zoveel dingen waaraan je normaal gesproken snel voorbij gaat. Bovendien gaan de wandelpaden  vaak door de prachtigste gebieden.
Helaas kleefde aan onze tocht over de Malpie één groot nadeel; de hordes fietsers waarvoor we steeds aan de kant moesten. Colonnnes vijftigplussers op electrische fietsen trotseerden de warmte om erop uit te gaan. Helaas tegelijk met ons. Hier dus weinig rust meer!

En daar, vlak voor het middaguur, doemden in de verte de torens op van de Achelse Kluis. Blijdschap Route blog2 KM maakte zich van ons meester; we waren in elk geval over de helft! De blijdschap werd enigszins getemperd door het feit dat we ons moesten gaan beperken tot koffie en/of fris. We hadden hierna nog dik 20 km te gaan en dus zat een glas heerlijk goudgeel vocht met schuimkraag er niet in!

Desondanks liepen we blij gezind, want een rust in het vooruitzicht, aan het begin van de prachtige met statige bomen omzoomde laan, die leidt tot de vroeger altijd gesloten poort van de Achelse Kluis. De poort die nu juist uitnodigend openstond. En daar, daar naderen we de fraaie entree. Ons horloge wees bijna 12.00 uur aan. Wat een prachtig begin om de middag te beginnen! Hoewel? Wat hadden we gemist? Op het dagordebord stond dat zojuist om 11.45 uur, na het gebed,  het ‘sex’ was begonnen……..
 
 

Posted by Eindhovens Dagblad on juni 28, 2011 at 02:25 nm | Permalink

Reacties

getructe foto boven de blog of zien jullie er echt zo stralend uit?
zal zondagochtend wel anders zijn, haha

Geplaatst door: fedor | 28 jun 2011 22:48:37

lieve zus en ries,
zo vroeg opstaan heeft gevolgen voor je ogen; op zondag is er helemaal geen sex in de kluis; staat op het bord. Dat doen ze doordeweeks (die dekselse broeders toch)

Geplaatst door: fedor | 28 jun 2011 22:53:22

mooi verhaal van jullie belevenis maar ik heb 1 opmerking. de horde fietsers op de malpie,,,je hoort ook niet op een fietspad te wandelen, ik als fietser heb namelijk vaak het tegenovergestelde, dat er wandelaars op het fietspad lopen(het tere wegje) en ik daar dan weer voor moet afremmen.en vaak kijken ze dan heel vervelend om, de zandpad langs het fietspad is voor de wandelaars en is prima te lopen. het is maar een weet. ik hoop dat jullie nog vele mooie wandelingen door brabant mogen maken want het is er echt prachtig!

Geplaatst door: inge | 29 jun 2011 14:20:40

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.