« De spanning stijgt voelbaar | Hoofdmenu | En dan ineens... ben je boven »

Geen bloed, wel zweet en tranen

Er mogen op de Alpe d'Huez twee 'lichaamssappen' vloeien: zweet en tranen. Geen bloed. Dat moet door de aderen stromen. Aldus Coen van Veenendaal in het Palais des Sports. Hij is een van de mannen achter de Stichting Alpe d'HuZes. Coen stak een bomvolle zaal nog even een hart onder de riem, legde de nadruk op de veiligheid, herinnerde ons aan het doel en wenste iedereen vervolgens een onrustige nacht toe.

De eerste fietsers starten om half vijf vannacht. De eerste finishers worden al om half zes verwacht. Na Coen van Veenendaal betraden Maarten Peeters en Margriet Eshuijs het podium voor het Alpe d'HuZes-lied, dat uit volle borst werd meegezongen. Ook hier vloeiden de tranen. Maar wij zijn er klaar voor. De fietsen gepoetst, de ketting in de olie.

De nieuwe kleding, jaargang 2011, ligt klaar. De ruim 4000 fietsers treden morgen aan in dezelfde outfit: een donkerblauw-witte koersbroek en dito shirt. Met daarop de namen van grote en kleine sponsors. We fietsen echter zonder Harry Smits (53). De Eindhovenaar is geveld door acute leukemie, die onlangs terugkeerde na een eerdere, ogenschijnlijk succesvolle behandeling. Hij is net ontslagen uit het MMC, maar moet binnenkort naar Maastricht voor een beenmergtransplantatie. Zijn schoonzoon heeft de opengevallen plaats ingenomen.

Ondertussen haalde Harry wel 5000 euro op, onder andere dankzij een actie van basisschool De Krommenhoek in Breugel. Harry is een hele goede fietser. Wij missen hem, groeten Harry vanaf de Alpe en wensen hem sterkte en succes. We zullen aan je denken op de berg. 

Posted by Eindhovens Dagblad on juni 9, 2011 at 07:35 vm | Permalink

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.