« Applaus | Hoofdmenu | De opening »

Evert Vugs, deelnemer aan World Transplant Games: Wat vooraf ging

Wat  ging er vooraf? Na 6 jaar nierdialyse heb ik in 2008 een nieuw nier gekregen. En heb mij aangesloten bij de stichting Sport en Transplantatie. Elke twee jaar wordt er een WTG (World Transplante Games) gehouden. Deze keer in Goteborg, Zweden .

Blog1 


Op de foto staat een groot gedeelte van de deelnemers die erheen gaan. In totaal 60 Nederlandse sporters  en een 100 tal supporters. We worden begeleid door een teamarts, teamfysiotherapeut en uiteraard een teammanager. Er zijn 10 sporten waaraan de Nederlandse afgevaardigden meedoen. Alle deelnemers zijn orgaan-getransplanteerden. Dat kan zowel een nier zijn, maar ook hart, lever,longen en stamcel. Bovendien dient iedere sporter gekeurd te worden en moet hij toestemming hebben van de behandelend arts. De  voorbereiding en de spelen hebben tot doel om meer donoren te werven.

Vugs Zo, en ik ben Evert Vugs, 62 jaar, gehuwd en heb 2 kinderen en een kleinzoon. Tijdens mijn ziekte-proces en de dialyse ben ik zo goed als het kon blijven tennissen. Gelukkig heb ik tennismaatjes die me daarin steunden: zodra ik vermoeid raakte stopten we even om uit te rusten en als het helemaal niet meer ging dan stopten we helemaal.

Om geselecteerd te worden moet je  aan een aantal criteria voldoen. Onder andere, de trainingen volgen en je inzetten voor de stichting. Dit alles om te laten zien dat je na een transplantatie min of meer 'gewoon' kunt sporten.



De groepsfoto werd gemaakt op 15 mei toen de sportkleding werd uitgereikt. Uiteraard worden we gesponsord door diverse ziekenhuizen, patiëntenorganisaties, leveranciers van geneesmiddelen en de Nederlandse Transplantatie Stichting.

Posted by Eindhovens Dagblad on juni 19, 2011 at 06:27 nm | Permalink

Reacties

Hallo EVert, heel hartelijk gelukgewenst met het Gouden Succes, we lezen de verdere ontwikkelingen wel,groetjes aan Mieke en de hele familie,
Leny

Geplaatst door: Leny | 23 jun 2011 19:19:07

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.