« San Francisco | Hoofdmenu | Van Californië naar New York »

De slimste regio in New York

Vrijheidsbeeld Terwijl onze collega's op 31 mei in San Francisco een druk programma hadden en onder andere Cisco bezochten (later meer hierover) ben ik samen met collega's van Brainport, Mextal, Zuidzorg en Vitalis na een voorspoedige vlucht (wind mee, zou dat een voorteken zijn?) veilig geland in New York.

Dat veilig vinden we allemaal niet meer zo vanzelfsprekend na 9-11 en dat merk je dan ook meteen na aankomst. Voordat we door de douane zijn en met een volleerd Spaans sprekende chauffeur naar ons hotel worden gebracht zijn we bijna vijf uur verder.

De vlucht duurde zeven uur ... Maar dat mag de pret niet drukken. Zo meteen neemt Joep Brouwers (adjunct-directeur Brainport Development) deel aan een paneldiscussie waarin hij de kans krijgt om Brainport op de kaart te zetten voor een wereldpubliek. Het gaat dan niet alleen om het thema ICT& Health waarin we uitblinken, het ICF thema van dit jaar, maar ook over de manier waarop onze regio de standaard zet voor bijvoorbeeld open innovatie.

Later vanmiddag promoot Joep de regio via augmented reality door de VanGogh layer te laten zien. Het virtueel beleven van de wereld van Vincent van Gogh in Nuenen via je mobiele telefoon
(voor meer info zie http://www.vangoghinbrabant.nl/nl).

Morgen het interview met Rob van Gijzel en Yvonne van Mierlo door Robert Bell, het jurylid dat ook begin april bij ons op bezoek is geweest. Voorafgaand aan dat interview wordt de volgende video vertoond:
http://bit.ly/ivGZuS

Posted by Eindhovens Dagblad on juni 1, 2011 at 04:47 nm | Permalink

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.