« Evert Vugs, deelnemer aan World Transplant Games: Wat vooraf ging | Hoofdmenu | Rustdag »

De opening

Zaterdag was de officiële opening van de World Transplante Games. Om dit een keer mee te maken is wel uniek. Er waren 50 leden met ongeveer 2000 sporters. De jongste deelneemster is een meisje (zwemster)van 9 jaar en de oudste deelnemer is een man van 72 jaar (Golfer).

Er doen 15 sporters uit Brabant mee. Alle sporters hebben minstens één nieuw orgaan gekregen. Dit kan zijn van een familielid of van iemand die is overleden. De mars door Gotteborg van ongeveer 5 kilometer is voor een groot gedeelte aan de Nederlandse sporters voorbij gegaan. 

Blog2 
Het Nederlandse Volleybal team heeft de finale gespeeld van het volleybal toernooi en dat liep enigszins uit. Na de poule fase die het team gemakkelijk doorkwamen moest het aantreden tegen Argentinië. Deze partij werd in drie spannende sets gespeeld. De finale was tegen Hongarije. Deze finale werd gewonnen in twee sets. Tijdens de halve en hele finale was de tribune bijna geheel oranje gekleurd en konden de volleyballers eigenlijk niet verliezen. Wat zijn we toch een raar volkje zodra oranje in het spel is.
 
Daarna zijn we snel naar de route gelopen waar de sporters als team binnen zouden komen en zijn toen in de rij ingestroomd. Zodra je de grote zaal binnenkomt krijg je kippenvel van al die mensen die applaudiseren. De officiële opening werd verricht door Prins Daniel, die zelf al een nieuw orgaan heeft ontvangen.

Het optreden werd verzorgd door een groep jongens die een soort hoogstaande breakdance act uitvoerden. Daarna was het de beurt aan een bekende Zweedse band met een soliste en een zeer bekende gitarist, waarvan ik de naam niet meer weet, die verscheidene nummers ten gehore brachten.

De lunch wordt verzorgd in een groot beurs gebouw daar komen alle sporters weer bij elkaar. Uiteraard val de oranje kleur weer duidelijk op.
 

Posted by Eindhovens Dagblad on juni 19, 2011 at 06:37 nm | Permalink

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.