« Voor alle leeftijden | Hoofdmenu | De dag van de waarheid, Artimond weekend! »

Artimond staat nu echt voor de deur

In de week naar Artimond toe hebben we veel pers gehaald, en dat is super! Hoe meer mensen weten dat dit weekend Artimond is, hoe meer bezoekers we kunnen verwachten. Buiten de straattheater artiesten uit heel Europa zijn er zoveel verschillende initiatieven die zich op Artimond manifesteren, en allemaal een zo groot mogelijk publiek ambiëren!

Zo ook op de zaterdag avond Doe Mar Wa, een blaas en slagwerkgroep uit Bakel. Zij zullen zeker van zich laten horen, maar niet alleen dat, zij zijn gekleed in prachtige kostuums met bijhorende maskers, dus ook een genot om naar te kijken.
Ook treedt op zaterdag avond het theaterkoor Nutsz uit Helmond op, dit is een enthousiast gemengd koor in de leeftijd van 16 tot 55 jaar. Dit is echt van hoog niveau zang en dan vooral musical, opera, operette en film muziek, wat zeker een breed publiek aan zal spreken! Hiermee laten we zeker zien, hoeveel kwaliteit Helmond en omstreken op artistiek gebied in huis heeft, echt de moeite waard!

Vliscostoffen Nog een kort stukje over ArtiToen, ik heb nl in mijn 2e blog geschreven daar nog iets meer over te vertellen. ArtiToen is een samensmelting van de Erfgoed 10 daagse en Artimond. Hierin wordt een verbinding gelegd tussen het Helmondse industriële verleden en kunst. (foto: Vliscostoffen)

Hier laten we vooral zien dat Helmond ook als industrie stad een rijk verleden heeft, en zeker op de kaart staat en iets voorstelt! Ervaar tijdens Artimond het verleden op een creatieve en kunstzinnige manier!


Dit wordt vormgegeven op een aantal gebieden: Eelt: theater, de Jorisschool; kunstwerk op panelen en deuren, Haw ut hellemonds, taal als erfgoed van helmond, Elles Kessels, textielvormgeefster, De-Con-Struct; beeldende kunst, architectuur en industrieel erfgoed komen samen. Duality, een modeshow georganiseer voor jongeren en door jongeren van het ROC ter AA in Helmond. Expositie ArtEvent, presenteert een expositie van jong en creatief talent uit helmond en regio. (in de oude bibliotheek)

Het Artimond weekend staat nu echt voor de deur, en regen die we vannacht en vanmorgen gehad hebben, valt in ieder geval morgen en zondag niet meer!! Dus kom gewoon allemaal naar de stad en ervaar zelf dit Artimond gevoel!

 

Posted by Eindhovens Dagblad on mei 27, 2011 at 12:20 nm | Permalink

Reacties

Simone, mijn complimenten! Volgens jouw beschrijvingen zal het weer een heel spektakel worden. Het is ook een fantastisch evenement. Ik kijk er weer naar uit, want ik vind dit het leukste festival van Helmond. Prima weersvooruitzichten, dus dat wordt genieten op het gras in het park. Grote dank aan alle bestuursleden en betrokkenen!

Geplaatst door: Yvonne van den Heuvel | 27 mei 2011 19:40:38

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.