« Johann Beelen blogt over verkiezing slimste regio | Hoofdmenu | De slimste regio in New York »

San Francisco

Het aftellen is begonnen. Vrijdag zal de hele wereld weten dat Brainport regio Eindhoven de slimste regio van de wereld is. Zelf weten we dat natuulijk al langer ...

Brainport_delegatie 30 mei 2011 vertrok een deel van de ICF delegatie (zie foto, rechts Peter Portheine) al naar San Francisco, voorafgaand aan de doorreis naar New York voor het ICF (Intelligent Community Forum) Congres op 1,2 en 3 jun. Daar wordt op 3 juni bekend welke regio de slimste van de wereld is.

Omdat ik zelf vandaag (dinsdag)  pas vertrek, heb ik Peter Portheine, programmamanager bij Brainport, gevraagd over zijn eerste dag te bloggen:

San Francisco

Zelf rijden en gelukkig Memorial Day, een nationale feestdag, dus de drukte op de immense wegen rond de stad viel mee. Einde van onze lange reisdag hadden we een afspraak op het Nederlandse Consulaat in San Francisco, waar we vriendelijk en informeel werden ontvangen door Bart van Bolhuis de Consul-Generaal.
Steeds vaker gaan economie en diplomatie samen. Hij was met name onder de indruk van de intensieve samenwerking in de zorgsector, waaronder zorgaanbieders, industrie en overheden. Voor Brabant misschien een normale zaak echter voor Amerikanen zeker niet vanzelfsprekend. Je moet dat blijkbaar hier horen om je te realiseren hoe uniek onze regio is. Onderwerp van gesprek; Hoe kunnen we de rol van Brainport Eindhoven als hub voor High Tech bedrijven uit de USA verder versterken? Naast zorg bestaat er nadrukkelijk interesse voor de initiatieven in onze regio rondom smart mobility.

Morgen bezoeken we Cisco, het  bedrijf dat zijn naam ontleent aan de stad waar het werd opgericht. San Fran………Cisco

Peter Portheine
Volg ook onze tweets via: @Brainport_regio

Posted by Eindhovens Dagblad on mei 31, 2011 at 10:51 vm | Permalink

Reacties

Slim bezig daar! Worden 'Henk en Ingrid uit Strijp' ook blij van.
Succes nog, vooral voor a.s. vrijdag!

Geplaatst door: Lilian Portheine | 31 mei 2011 18:54:58

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.