« Drang naar voortbestaan ... | Hoofdmenu | Voor alle leeftijden »

Straattheater

Artimond is in eerste instantie straattheater! Daar heb ik in mijn blog nog niets over verteld, dus dat wordt tijd!

Straattheater Straattheater is niet zomaar een kunstje op straat doen, Straattheater is een kwalitatief hoogstandje. Het is wel zo dat alles mag en kan, wil het niet zeggen dat iedereen kwalitatief straattheater kan maken. Mensen komen het tegen, het wordt gratis aangeboden, dus de acteurs moeten met hun voorstelling het publiek binnen een minuut aanspreken en aangrijpen anders loopt het publiek weer verder.

Enkele acts worden op de verschillende speelplekken die we hebben, in totaal 5, opgevoerd, maar er zijn ook rondtrekkende acts, die je over op het festival terrein tegen kunt komen.

Laura Kibel met Il Teatro dei Piedi uit Italië is een absolute topper en uniek in de wereld. Het Karakter wat zij in haar straattheater act uitbeeld, zijn namelijk het lichaam van de speelster zelf, van top tot teen! Ook Bruce Airhead uit Engeland voert een spectaculaire act uit. Hij gebruikt een ballon in zijn performance, en tot grote verbazing van het publiek zal hij zelf volledig in de ballon verdwijnen! Dan hebben we nog uit Frankrijk, wat absoluut het land is waar straattheater het meeste gezien wordt, Claire Ducreux. Zij zal een prachtige straatdansvoorstelling, Barco de Arena, laten zien vol van universele emoties. Dit zijn allemaal acts uit ons eigen Europa, maar er is ook een act uit het verre Argentinië, Diego Stiman. Hier moet je echt wel even voor gaan zitten, want het is uiterst verfijnt poppenspel, uit een rieten mand, die niet voor niks de naam Pandora’s Box meekreeg.

Theater Irrwisch uit Oostenrijk, met The Grannies is een rondtrekkende act van een paar omaatjes die wat lol willen trappen, en zeker voor de nodige problemen zullen zorgen……Dan hebben we nog de Band on the Run uit België, een wandelorkest met 5 ontsnapte gevangen, die weer als dieven in de nacht verdwijnen, nadat ze hun publiek feestelijk vermaakt hebben.

Hier heb ik maar een paar acts benoemd, alles bij elkaar is het teveel om in deze blog te beschrijven. Op de zaterdag avond vanaf 20.00 uur en op de zondag van 13.00 tot 17.30 is iedereen van harte welkom op het festival, om met eigen ogen te zien hoe verrassend, divers en uniek Artimond is!

Voor het volledige programma kun je op onze website terecht: www.artimond.nl

Posted by Eindhovens Dagblad on mei 25, 2011 at 10:20 vm | Permalink

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.