« Alle facetten van Artimond | Hoofdmenu | Straattheater »

Drang naar voortbestaan ...

Wat moet er allemaal gebeuren in de aanloop naar Artimond? Het festival is dit jaar al voor de 45ste keer, dus de drang naar het voortbestaan wordt steeds groter!

Maar helemaal vanzelfsprekend is het tot stand komen ieder jaar weer zeker niet, want de middelen moeten er wel zijn. Het festival is voor de bezoekers gratis en dit willen wij ook zeker zo houden. Dit betekent dat het geld ergens anders vandaan moet komen. Er zijn veel bedrijven in onze regio die ons festival een warm hard toedragen en ons daarom financieel willen steunen, daar zijn wij hen dan ook zeer erkentelijk voor.

Breda En voor een groot deel draagt Gemeente Helmond bij in de vorm van subsidies omdat het zeker ook in het belang van de stad Helmond is dat er zo’n mooi festival wordt neergezet! Daar komt nog bij dat Brabant kandidaat is voor de Culturele Hoofdstad 2018! En daar willen wij met Artimond heel graag ons steentje aan bijdragen! Wij willen hiermee als stad Helmond ook laten zien dat wij culturele manifestaties kennen op niveau.

Als we naar de toekomst kijken zien we wel dat Artimond toe is aan vernieuwing om aantrekkelijk te blijven. Deze weg naar vernieuwing hebben wij dit jaar zeker bewandelt in de vorm van verbinding met de samenleving. Wij hebben een aantal lokale initiatieven bij het festival betrokken, waar wij een zeer goed gevoel bij hebben.

Het enthousiasme van bij voorbeeld studenten die hun bijdrage leveren is enorm. Zo ook studenten van de Groen Campus, die een project gerealiseerd hebben en studenten van het ROC ter AA met L-event hun bijdrage leveren.

In Helmond wordt deze week de erfgoed 10daagse gehouden, welke op de laatste dag het hoogtepunt beleefd tijdens Artimond, in de vorm van ArtiToen. Er zijn nog meer vormen van samenwerking die tijdens deze editie naar voren komen, daar zal ik op een andere dag in mijn blog nog wat uitgebreider over vertellen.

Binnen ons bestuur hebben we allemaal een andere taak, waarin we samen naar hetzelfde einddoel streven; 28 en 29 mei, de 45ste Artimond tot een groot succes te maken!

Wim Swinkels trekt als voorzitter de kar en heeft heel veel successen geboekt op het gebied van de vernieuwing en verbinding, Jan Slaats houdt de financiën onder controle, Dorine Kuijpers en Karin van de Kerkhof hebben meer dan 100 kunstenaars aan het festival verbonden, Marcel Stevens heeft de meest unieke en fantastische straattheater artiesten naar Helmond gelokt, en Peter-Paul van Meerwijk heeft facilitair alles onder controle! En ik doe mijn best het festival onder de aandacht van jullie, de bezoekers te krijgen! Zodat iedereen in Helmond en omstreken weet waar je komend weekend moet zijn!

Posted by Eindhovens Dagblad on mei 24, 2011 at 12:07 nm | Permalink

Reacties

Wat een geweldig initiatief is dit toch! Super dat jullie dit ieder jaar voor elkaar krijgen. Op naar de 50ste editie.

Geplaatst door: Esther | 24 mei 2011 15:51:46

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.