« Muziek en dans verbinden | Hoofdmenu | Alle facetten van Artimond »

Kunst geeft veel voldoening

In onze westerse maatschappij zijn we vaak vergeten hoe dingen tot stand komen. Steeds meer kinderen denken dat melk uit een fabriek komt en leggen de link niet meer met koeien. Ons eten komt steeds vaker uit een soort van pretpakketje waar je alleen nog water en kipfilet bij hoeft te doen.

Voor de tweede wereldoorlog maakte men zelf ook nog veel in het huishouden. Denk aan wekken, groentetuintjes e.d. die ervoor zorgden dat we wisten wat we aten. Van mij uit is dit een pleidooi voor kleinschaligheid zodat we weer gewoon spercie boontjes eten uit Nederland en niet uit Kenia.

We vervreemden van de natuur en gaan en masse naar pretparken waar je kunstmatig iets beleefd van “avontuur”. Zeker de jonge generatie voelt zich daar vaak wel bij.  We vinden alles normaal. Het water uit de kraan, altijd eten in de koelkast etc. etc. Dat we bevoorrecht zijn hoor je zelden.

We zijn een mopperend volkje geworden en de t.v. doet daar lekker aan mee. Consumenten- en politieprogramma’s zorgen voor veel onvrede en soms ook angsten. Niet aan meedoen, daar is het leven te kort voor.

Pleunsiensaar aprilmei 2011 242 Als je bijgaande foto ziet van een stel mensen die lekker aan het spelen zijn met papierpap en tot mooie resultaten komen zie je een goed voorbeeld van hoe het ook kan. Kunstzinnige dingen maken zijn vaak niet zo moeilijk en geven veel voldoening. Ga thuis eens aan de slag of schrijf je in voor iets creatiefs. Je zult er geen spijt van krijgen en je zult ontdekken dat je meer kunt dan je van te voren wist.

Posted by Eindhovens Dagblad on mei 20, 2011 at 02:55 nm | Permalink

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.