« Improviseren in een veilige omgeving | Hoofdmenu | Kunst geeft veel voldoening »

Muziek en dans verbinden

Zo lang de mensheid bestaat zijn mensen bezig met het uiten van emoties door middel van muziek, dans en beeldende kunst. Ook heeft het vaak een religieuze of ceremoniële betekenis. Het is van belang om wat ons roert naar buiten te brengen. Zowel individueel en als groep.

Het is interessant om te zien hoe dat zich overal op de wereld heeft ontwikkeld. Van invloed zijn de leefomstandigheden, het klimaat en de het aantal mensen dat er leeft. Maar in wezen is er niet veel veranderd aan het principe van de rotstekening, het eerste trommeltje en snaarinstrument of blaashoorn en de dans rondom het eerste houtvuur.

We smeren nog steeds met dierenhaar ( penseel) en verf ergens verf op en bewegen ons nog steeds op muziek. Muziek en dans hebben het in zich om ons te verbinden. Denk maar aan de huidige popfestivals en houseparty’s. Maar er is in het verleden ook veel ontwikkeld waar we nu nog op verder bouwen.

Blog_wak_dansen Al Tira (foto), een groep die zich bezig houdt met werelddans laat zien hoeveel varianten er in de wereld ontwikkeld zijn op het gebied van dansen. Naast de dans instuderen en het uitvoeren is er ook plaats voor gezelligheid. Zo zie je dat een dans die in Griekenland ontwikkeld is voor een bruiloft hier in Geldrop de aanleiding is om zich met elkaar te verbinden en sociaal met elkaar te verkeren.

Ofschoon er personen rondlopen die het maar linkse hobby’s vinden ben ik samen met nog 3,5 miljoen Nederlanders van mening dat er niemand slechter wordt van het volgen van een passie.

Posted by Eindhovens Dagblad on mei 19, 2011 at 10:48 vm | Permalink

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.