« Dansen brengt de passie weer in hun leven | Hoofdmenu | Muziek en dans verbinden »

Improviseren in een veilige omgeving

Blog_wak Een kleine groep jonge mensen van het Zig Zag theater uit Geldrop staat te improviseren op de vloer. Telkens schakelen ze naar andere emoties. Soms schreeuwen ze naar elkaar soms maken ze bijna elkaar het hof. Ze reageren op elkaar en doen onverwachte dingen.

Waar het om gaat is dat ze zich bewust worden wat je met je lijf en stem kunt doen. Belangrijk in een maatschappij waarbij jezelf presenteren steeds belangrijker wordt. Je hebt per slot van rekening maar een eerste kans.

Toneelspelen kan een bijdrage leveren aan het bewust worden van je eigen ik. Tijdens het spelen stel je jezelf erg kwetsbaar op en kun je afgaan. Dat kan en mag in een veilige omgeving. Het is een proeftuin voor het ontwikkelen van tools die je in het dagelijks leven helpen om beter te functioneren. Als je daar op die manier naar kijkt, is toneelspelen een prima ding.

Een veilige omgeving is essentieel bij leerprocessen. Centrum Voor Creatieve Mensen De Wiele is altijd alert op dit fenomeen. Alleen wanneer je jezelf veilig en beschermt voelt, kun je jezelf overgeven en tot de essentie komen van wat je wilt. Het is mooi te zien als mensen iets van zichzelf durven te laten zien, wanneer ze zich “echt”opstellen.

Posted by Eindhovens Dagblad on mei 18, 2011 at 10:46 vm | Permalink

Reacties

Hallo Jan;

Leuk dat de WAK week in Geldrop - Mierlo ook met jouw Weblog wat extra aandacht krijgt. Het is een hele klus geweest om de eerste Landelijke Week van de Amateur Kunst voor Geldrop - Mierlo te organiseren. Uiteindelijk loopt alles zoals we mogen verwachten, een beetje flexibiliteit en creativiteit erbij en wordt het zelfs nog leuker. 't Is nog niet zover maar wat mij betreft wordt de WAK week een jaarlijks terugkerend evenement en wordt Kunst en Cultuur, ondanks de beoogde bezuinigingen, nog breder op de kaart gezet. Suc6 met de WEAK week 2011 en de voorbereidingen voor 2012.

Harald van Haaren

Geplaatst door: Harald van Haaren | 18 mei 2011 13:53:32

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.