« Eerst maar even voorstellen | Hoofdmenu | Eindhovense Twitteraars schitteren in filmproductie »

Aan de voorkant en op vlieghoogte

Slaaper02 Ik heb altijd de behoefte gevoeld om “aan de voorkant te komen”. Met aan de “voorkant” bedoel ik dat je aansluiting vindt bij de nieuwste ontwikkelingen, bij de actualiteit, bij de maatschappelijke discussies die spelen. Heb een sterke drang naar waarheidsvinding - hoe zit het?- en actie. Daar ben ik de afgelopen jaren verschillende keren in geslaagd. Misschien hoort dat bij m’n sterrenbeeld. Ik ben ram alhoewel, ik geloof daar helemaal niet in..

Maar ik hou dus van ontwikkeling en initiatieven nemen die echt ergens toe leiden. Ik was een van de eerste op mijn opleiding die stage liep in de gevangenis. In Rotterdam in de net geopende eerste drugsvrije afdeling van Nederland. Ik ging naar een Derde wereldland om politiek theater te maken. Werkte op de eerste Dagdetentie waar langgestraften in de laatste 6 weken een dagprogramma volgden. Merkte zodoende dat het echte leven veel interessanter was dan het theater. Kreeg daar 20 jaar terug Zembla en de VPRO op bezoek. Ook later in mijn strijd tegen winkelcriminaliteit of de aanpak van de hennepteelt, growshops en woonoverlast bij de gemeente.

Als ik ergens aan de voorkant kan komen dan is het wel in de Tweede Kamer. Daarvoor moet ik nog wel op vlieghoogte komen. Echt een landelijke overview hebben over wat er speelt. In de hitte van de besluitvorming, met media, met oppositie die er bovenop zit, met belangengroeperingen, met vakbonden, met lobbyisten, met de werkvloer. Met en voor de burger! Want daar gaat het om. Meer veiligheid en meer zorg. Voor fijnere buurten om beter samen te kunnen leven. Ik heb 4 maanden de tijd om mijn tanden daarin te zetten. Ga ik door met bloggen? Ik denk het wel. Ik ga het morgen regelen zodat u mij kunt volgen, op de site van de PvdA.

Posted by Eindhovens Dagblad on januari 25, 2010 at 10:44 vm | Permalink

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.