Hoofdmenu | Nu draait alles om publiciteit »

Over het ED Gastblog

Op ed.nl/gastblog houdt een persoon of groep die in het regionale nieuws is een week lang een digitaal dagboek bij over zijn persoonlijke ervaringen rond dat nieuws. Van maandag tot en met zondag wordt minstens één maal per dag een bijdrage geleverd, waar mogelijk met eigen foto's van de gastbloggers. Incidenteel verzorgt EDtv een van de dagen, door middel van een video-item.

U kunt ook zelf een verzoek indienen voor een gastblogger. Klik hier om iemand te nomineren. 

Posted by Eindhovens Dagblad on september 24, 2009 at 11:39 vm | Permalink

Reacties

Goh een jaar geleden heb ik een gehandicapte parkeerkaart aangevraagd bij de gemeente waalre, tjonge wat zijn die snel zeg, ze wezen hem af omdat ik nog aan het revalideren was volgens hun nou echt niet ik moest leren omgaan met mijn beperkingen maar daar word je niet beter van ik heb hen gezegd dat ze info moesten vragen bij mijn behandelende specialisten maar daar hadden ze geen oor na, toen ik op de bezwaar zitting moest komen werk het meisje ja meisje net zo oud als mijn eigen dochter door de bezwaar commissie aan de tand gevoeld en werd haar gevraagd waarom ze niet de informatie zochten bij de specialisten !!!! tja vertel mij wat, heb nu een 2e keuring bij de GGD gehad ( mag allemaal geld kosten ) de gemeente heeft de info van hen al op 23 dec. op de mat gekregen maar mij op de hoogte stellen ho maar, het is nu 12 jan.2011 en ben volgende maad al 1 jaar bezig voor iets wat ik gewoon nodig heb om mobiel en zelfstandig te blijven

menselijk !!! nederland !!!

Geplaatst door: M | 12 jan 2011 15:32:16

TAXBUS.
De laatste dagen verschijnen er in ED alleen negatieve berichten over Taxbus.
Ook staat er dat Waterberg, de nieuwe vervoerder, niet reageert op de berichten.
Als vrouw van een taxbuschauffeur wil ik daar op reageren.
Dat de leiding van Waterberg niet reageert heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat ze daar geen tijd voor hebben. Deze mensen maken dagen van 18 of meer uren om de problemen op te lossen.
Ook de chauffeurs, telefonistes en centralepersoneel gaan er voor om het vervoer zo snel mogelijk in orde te krijgen. Waterberg kan, in tegenstelling tot Combinet, geen externe chauffeurs inzetten.
Doordat Combinet dit soort vervoer vanaf het begin heeft gedaan, hadden zij de mogelijkheid een uitstekende organisatie op te bouwen daar er in het begin veel minder personen vervoerd moesten worden.
Waterberg moest, vanaf dag 1, honderden ritten per dag uitvoeren met veel nieuw personeel.
Het zou prettig zijn indien ook eens aandacht aan besteed zou worden aan de opstartproblemen die zo’n organisatie met zich mee brengt in plaats van alleen maar negatieve berichten in uw krant te publiceren.
Het personeel van Waterberg werkt zich drie slagen in de rondte om alles voor elkaar te krijgen en alles wat ze daarvoor krijgen is stank voor dank.
Dat veel passagiers teleurgesteld zijn is begrijpelijk. Het is niet leuk als je een bus besteld en die komt te laat of helemaal niet.
Toch denk ik dat enige coulance op zijn plaats is en dat Waterberg de mogelijkheid moet krijgen om orde op zaken te stellen.
Via deze weg wens ik Taxbus en Waterberg alle succes.
Astrid van Heek

Geplaatst door: astrid van heek | 18 jan 2011 20:19:46

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.