« Personvriendelijk | Main | Reuring »

Wat blijft er over van de kerk?

De toren van Van Gogh Her en der op het wereldwijde web wordt er best wel wat geblogd over Nuenen en aanverwante onderwerpen. Gisteren ook weer. Ene Paul, een gelovige publisher, filosofeert hardop over wat er overblijft van de kerk en hij neemt een aantal werken van Vincent van Gogh van de oude toren in Nuenen als voorbeeld (klik hier voor de blog).

Ik dacht meteen: hoe zou het met de opgravingen bij de oude toren zijn? Of beter: worden de fundamenten zichtbaar gemaakt, en hoe, en waar? Het wordt hoog tijd dat ik Jacques Gerritse nog eens bel...

Maar ik dwaal af. Het zijn werkdagen met kerkelijke randjes. Vorige week zat ik met pater Carlo de Beer te praten over 25 jaar Pius X in Gerwen (klik hier). Deze week heeft onze stagiaire Irene op verzoek van mij geprobeerd om een afspraak te maken met de dirigent van het kerkkoor in Nuenen, maar hij zat, helaas, niet te wachten op een interview met foto. Mijnheer is dertig jaar dirigent van het koor en zo goed al zijn hele leven bezig met muziek, dus had eigenlijk best wat te vertellen, dachten wij.

Dan volgt ergens volgende week een verhaaltje over de kerststal in de kerk in Nuenen. Het bijzondere daaraan is dat hij in drie jaar bij elkaar gespaard is, en dit jaar is de stal voor het eerst compleet.

O ja, ik zou bij God (...) het antwoord op de vraag wat er van de kerk overblijft niet weten. U wel...?

Posted by Inge Lepelaars on December 8, 2009 at 08:35 PM | Permalink

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.typepad.com/services/trackback/6a00d834242a3b53ef01287631b857970c

Listed below are links to weblogs that reference Wat blijft er over van de kerk?:

Comments

Beste Inge, ik hoop daar als voorzitter van de Buitenschilderdag Nuenen nog eens een mooie bijdrage aan te mogen leveren. De kerk moet namelijk terug! vind je niet?

Posted by: Melanie Dumay | Dec 26, 2009 10:13:35 PM

The comments to this entry are closed.