« Bioscoopreleases week 51 - 2011 | Hoofdmenu | Bioscoopreleases week 52 - 2011 »

DVD-releases week 52 - 2011

Een beetje later dan normaal, maar de Kerst is me niet in de kouwe kleren gaan zitten ;). Gelukkig is het lijstje niet zo heel lang en hoef ik me dus niet zo schuldig te voelen. En maar één interessante titel, if you ask me.

Het lijstje nieuwe films dat inmiddels al in de videotheek ligt:

 • Arn: The Knight Templar ('07 - Peter Flinth) - IMDb - trailer
  Captain_America-The_First_AvengerIk hoop dat dit een genuanceerde film over de kruistochten is, maar gezien de haatdragende reacties op de trailer op YouTube lijkt het vooral de westerse kijk hierop. Ook al ziet het verhaal er best interessant uit (jochie wordt in klooster opgevoed, maar wordt verliefd op een fijne non; als straf wordt hij uitgezonden als tempelier naar 't Midden-Oosten, met hoop op een weerzien als motivatie), 't feit dat deze film pas na vier jaar in Nederland op DVD verschijnt maakt me wat huiverig. Of komt dat uitstel doordat dit (onverwacht) een Scandinavisch epos is?
 • Captain America: The First Avenger ('11 - Joe Johnston) - IMDb - trailer
  Voorafgaand was ik bang dat deze film enkel gemaakt was om het Captain America-karakter te introduceren, zodat ie volgend jaar 'makkelijker' in The Avengers mee kan doen naast Iron Man, de Hulk, etc. Een beetje zoals het gevoel dat ik, na afloop, bij Thor had. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik heerlijk genoten heb van deze film over een zeer skinny soldaat die genetisch wordt aangepast en het daarna opneemt tegen de geweldig vileine nazistische Red Skull.
 • The Devil's Double ('11 - Lee Tamahori) - IMDb - trailer
  Het grote publiek zal deze film over de sadistische zoon van Saddam Hoessein en diens dubbelganger wel geweldig vinden, maar ik vond 'm zwaar tegenvallen. Natuurlijk moet je als filmmaker een waargebeurd verhaal soms wat aanpassen om het drama beter te maken, maar hier is het zo aangepast dat The_Devil-s_Doubleer wat storende en commerciële scènes zijn toegevoegd. Een behoorlijk gemiste kans, en Tamahori liet al veel eerder zien dat Once Were Warriors een toevalstreffer was.
  Wel met Nederlandse inbreng, ook al zal Geert W. dat niet zo zien...
 • Set Up ('11 - Mike Gunther) - IMDb - trailer
  Bruce Willis lijkt helaas wat af te glijden. In deze film van de zeer ervaren stuntman/-coördinator maar weinig ervaren regisseur Mike Gunther speelt Willis één of andere Detroit-capo die op moet treden als een overval niet goed afloopt. Een 4,4 op IMDb en met 50 Cent en Ryan Phillippe; ik vrees dat Gunther z'n stuntwerk niet op moet geven.
 • Shark Night 3D ('11 - David R. Ellis) - IMDb - trailer
  De regisseur van Final Destination 2 en 4 komt nu met een standaard formulefilm waarvan hij waarschijnlijk hoopte dat ie net zo campy als Piranha 3D zou worden, maar dat lijkt mislukt te zijn. Over een groepje tieners dat nogal hitsig in een zoutwatermeer zwemt, waar iemand een hongere haai heeft losgelaten. Dit soort films is de reden dat ik 3D haat, want die 3D lijkt het enige waarover bij deze film is nagedacht...

Posted by Filmofiel.nl on december 28, 2011 at 01:54 nm | Permalink

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.